BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgian Diamonds kunnen Nederland niet van nieuwe Europese korfbaltitel houden

KorfbalDe Belgische korfballers zijn er niet in geslaagd Nederland te onttronen als Europees kampioen. In de finale moesten de Belgian Diamonds in de Lotto Arena in Antwerpen met 17-21 de duimen leggen voor de noorderburen. Bij de rust stonden ze 7-13 in het krijt.

2 reacties

 • Elke Andries

  1 jaar geleden
  Wat een fantastische match! Er werd met heel veel inzet en passie gespeeld. Ook een dikke pluim voor alle vrijwilligers. De supporters waren op hun best in de Lotto Arena. Het was echt reclame voor de sport. Merci Diamonds!
 • Francois Rediger

  1 jaar geleden
  Nederland boven. Proficiat
 1. Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers

  De Limburgers hebben zich in eigen zaal niet laten verrassen door Menen dat geen beroep kon doen op opposite Lou Kindt. Hij sukkelt met de schouder en werd vervangen door Dermaux. Maaseik deed het met de nieuwe Zwitser Baghdady op de hoek en die liet bij momenten fraaie dingen zien tegen een aanvankelijk ontstellend zwak Menen dat er aanvallend niets van bakte: Vanneste 2 op 7, Hänninen 3 op 10 en Dermaux 1 op 11. Depestele zag zijn troepen scherper aan de tweede set starten en dat leverde zelfs een setbal op. Dermaux –zich nochtans goed herpakt- miste eerst zijn opslag en mepte de volgende aanval buiten. Reggers maakte de set uit met een staalharde ace. De bezoekers -met de ingevallen Capet- liepen weer uit in de derde beurt en dit keer lieten ze hun Limburgse prooi niet meer los. Opvallend: setter Van Hoyweghen scoorde in de slotfase drie punten. Menen haalde in set vier nog eens alles uit de tank. Na de 15-15 duwde Maaseik -met voorop een ontketende Reggers- stevig door. De jonge Red Dragons zou 31 punten scoren: 27 aanvallen, 3 bloks en 1 ace.