BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belgian Cats nemen optie op EK 2023 na walkover tegen Bosnië-Herzegovina

BASKETBALZonder hun genaturaliseerde sterspeelster Jonquel Jones, die besliste om niet meer aan te treden voor haar adoptieland, vormde Bosnië-Herzegovina in Leuven geen enkele bedreiging voor de Belgian Cats in de voorronde van het EK 2023. Met een 100-60-zege reiken de Belgen dan ook de hand naar hun vierde EK op rij.

3 reacties

 • Marc Van Rolleghem

  2 maanden geleden
  Fantastische Cats allemaal. Heb zo genoten van hun fantasierijke aanval en intens verdedigende instelling. Knap!!
 • Jan Janssens

  2 maanden geleden
  Allee we kunnen ons toch nog aan iets verwarmen.
 • JACQUES CALLENS

  2 maanden geleden
  Heb meer genoten dan van de voetbal
 1. Niet écht overtuigend, maar nooit in problemen tegen Nieuw-Zeeland: Red Lions op een drafje naar laatste vier
  WK HOCKEY
  6

  Niet écht overtui­gend, maar nooit in problemen tegen Nieuw-Zee­land: Red Lions op een drafje naar laatste vier

  Na een wedstrijd waarin ze domineerden wonnen de Red Lions de kwartfinale op het WK met 2-0 van Nieuw-Zeeland. De Kiwi’s verrasten in de cross-over nog thuisland India, maar tegen de ervaren Belgen konden ze nooit een vuist maken. De troepen van bondscoach Michel van den Heuvel spelen al zeker tot zondag om de medailles. Vrijdag om 14.30 uur staat de halve finale tegen wellicht Nederland op de affiche.
 2. KIJK. Luka Doncic verbaast NBA-volgers met aankomst in apocalyptische batmobiel met zes wielen
  Play
  NBA
  1

  KIJK. Luka Doncic verbaast NBA-vol­gers met aankomst in apocalypti­sche batmobiel met zes wielen

  Luka Doncic heeft indruk gemaakt in de NBA. Op het parket doet hij dat wekelijks, maar nu was het vooral naast het basketbalveld dat de monden openvielen. De Sloveen verscheen op zijn NBA-wedstrijd afgelopen nacht met iets wat op een halve tank met zes wielen leek. Of zou het een kruising tussen een jeep en een monster truck met een prijskaartje van minstens 185.000 euro zijn?
 1. KIJK. Atleten vallen en worden vertrappeld door ongeduldige concurrenten op 10 kilometer van Valencia: “Er hadden doden kunnen vallen”
  Play
  Meer sport
  2

  KIJK. Atleten vallen en worden vertrap­peld door ongeduldi­ge concurren­ten op 10 kilometer van Valencia: “Er hadden doden kunnen vallen”

  De start van een loopwedstrijd in het Spaanse Valencia is afgelopen weekend uitgemond in chaos. Een te groot aantal deelnemers startte tegelijk aan de tocht van tien kilometer, met alle gevolgen van dien. Verschillende atleten vielen en werden vertrappeld door ongeduldige collega’s, die op social media heel wat kritiek krijgen.
 2. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”