Capreaux en Vanloo zoeken troost bij elkaar na het nipte verlies in de strijd om de bronzen medaille.
Volledig scherm
Capreaux en Vanloo zoeken troost bij elkaar na het nipte verlies in de strijd om de bronzen medaille. © BELGA

Belgian Cats na nieuwe nagelbijter nipt onderuit in de strijd om het WK-brons tegen gastland Spanje

WK basketbalGeen brons voor de Belgian Cats bij hun eerste deelname ooit aan het WK basketbal. Met deelname aan de 'Final Four' zorgden ze na het EK-brons van vorig jaar opnieuw voor een geweldig sprookje, uiteindelijk niet bekroond met een derde plaats. Tegen gastland Spanje gingen de Cats ondanks een geweldige start, nieuw titanenwerk van Emma Meesseman en na een nieuwe prangende strijd onderuit met 67-60. De finale werd later op de avond gewonnen door Team USA, dat Australië klopte met 73-56 en haar derde wereldtitel op rij pakte.

46 reacties

 • Leon Dendoncker

  3 jaar geleden
  Als het op teamspirit aankomt, kunnen er andere hier iets van leren, alleen maar om hetgeen ze er voor betaald krijgen. Proficiat, ze waren stuk voor stuk klasse. Ze gaan er wel komen met hun spirit. Het is hun van harte gegund.
 • Freddy Madou

  3 jaar geleden
  De voetballers hadden brons, en basket vrouwen halen een eervolle 4 de plaats, er voor sommigen moet je zelfs niet meer winnen om gevierd te worden, en ik die dacht dat de winnaar met goud gevierd werd, de Cats krijgen van mij een eervolle vermelding, en volgend jaar durven basketten tegen topploegen,en niet het is te warm, en de vermoeidheid slaat toe en nog van die zever, ze waren er al van overtuigd dat Amerika ging winnen, slechte ingesteldheid jammer maar toch proficiat.
 • Chris Ryckewaert

  3 jaar geleden
  4 van de wereld goed gedaan zeg ik
 • Werner Gielis

  3 jaar geleden
  en nu de ontvangst op het koninklijk paleis en alle belgische grote steden !!! zij verdienen dit evenveel als de vetbetaalde voetballers
 • Jacques Hillaert

  3 jaar geleden
  AUB Laat jullie fantastische week niet zo eindigen, een derde plaats of een vierde plaats , voor mij zijn jullie de WINNAARS van dit tornooi want jullie hebben de ganse Basketbal wereld verbaasd en ons supporters met wijd opengesperde mond doen toekijken, daarom is jullie prestatie naast deze van de Duivels het mooiste op gebied van ploegsporten dit jaar ,bedankt !