AFP
Volledig scherm
© AFP

Belgian Cats kansloos uitgeschakeld in kwartfinale WK na nederlaag tegen Australië (69-86)

BasketbalGame over voor de Belgian Cats op het WK basketbal. Geen stunt zoals in 2018, waar het net geen brons werd, maar exit in de kwartfinale tegen Australië (69-86). Voorspelbaar, gezien de afwezigheid van sterspeelster Emma Meesseman, maar “er was meer mogelijk”, om het in de woorden van de kapitein te zeggen.

6 reacties

 • Francky Libbrecht

  2 maanden geleden
  Idd, lengte is niet alles voor een speler. Maar een ploeg zonder torens mist toch wat.
 • Jan Janssens

  2 maanden geleden
  Coach Mestdagh moest plaatsruimen voor een buitenlander. En op wat voor een manier. Daar hoor je niets over, terwijl de schoffering door Eddy Demarez buiten proportie werd opgeblazen.
 • MIEK MAERIEN

  2 maanden geleden
  Karma ?!?!
 • fre cordier

  2 maanden geleden
  Met Mestdagh bleven ze zogezegd ter plaatse trappelen, en met een nieuwe coach zou het beter gaan. Resultaat??
 • Peter Berg

  2 maanden geleden
  Haal snel coach Mestdagh terug want deze Franse coach heeft geen bezieling en is ook niet bekwaam om tactisch in te grijpen. Snap ook niet wat Billie Massey bij de selectie doet ? Hebben we dan echt niets beter met enige lengte in de jeugd lopen ?
 1. Delfine Persoon krijgt bokszege in Dubai niet toegekend wegens ongeoorloofde slag: uitdaagster zat in eerste ronde al op de knieën
  Play
  BOKSEN
  14

  Delfine Persoon krijgt bokszege in Dubai niet toegekend wegens ongeoor­loof­de slag: uitdaag­ster zat in eerste ronde al op de knieën

  De zege was binnen vanavond in Dubai voor Delfine Persoon maar dan ging de 37-jarige bokser stomweg in de fout: ze deelde haar uitdaagster Ikram Kerwat, die in de eerste ronde al op de knieën zat, nog een ongeoorloofde slag toe. De West-Vlaamse riskeerde zo een diskwalificatie maar kreeg een ‘no contest’ toegekend. Haar kansen om voor een WBC-titel te vechten blijven dus intact.