Een teleurgestelde Julie Allemand na de nederlaag tegen Japan op de Olympische Spelen.
Volledig scherm
Een teleurgestelde Julie Allemand na de nederlaag tegen Japan op de Olympische Spelen. © Photo News

Belgian Cat Julie Allemand sluit 2021 af met pakkende posts over haar mentale problemen: “Ik ben beetje bij beetje gebroken”

Basketbal2021 was een jaar van hoogtes en laagtes voor de Belgian Cats. Er was het brons op het EK, maar er waren ook de pijnlijke nederlagen tegen Servië (op dat EK) en Japan (op de Spelen). Sterkhoudster Julie Allemand geeft in een reeks eerlijke posts op Instagram toe dat dat alles er mentaal flink heeft ingehakt, zelf heeft ze het over een ‘basketbal burn-out’. “Het was eng. Je huilt om niets, je wil niet meer trainen en zelfs stoppen.”

6 reacties

 • johanneke li

  1 jaar geleden
  Mja, je moet toch tegen verlies kunnen, een foutloos parcour is uitzonderlijk. Zolang je je best doet heb je jezelf niets te verwijten
 • Jan Daems

  1 jaar geleden
  Leven is heus nog wat anders dan basketroem nastreven al begrijp ik je reactie. Maar ga misschien eens een kijkje nemen bij mensen die het met heel wat minder moeten stellen dan jullie, paradepaardjes van het vrouwenbasket, dan kan je alles in een gezonder perspectief plaatsen, ga je zulke gebeurtenissen anders evalueren en ga je dankbaar zijn om wie je bent.
 • jan van immerseel

  1 jaar geleden
  Respect voor de resultaten en de prestaties van de Cats maar nog meer voor de bekentenis van Julie.
 • rudy de clerck

  1 jaar geleden
  Kom op topper
 • jacobs rudy

  1 jaar geleden
  Niet opgeven meisje,jij bent knap en jij bent goed in wat jij doet,basket is een sport een teamsport ,samen op samen af,al begrijp ik best wat u bedoelt,kom op meid kop op ,laat je niet doen nooit of door niemand,volgende keer beter,en jou leven duurt nog zo lang,te lang om te blijven treuren,ik wens je veel beterschap in het nieuwe jaar ,en heel veel geluk en liefde in de toekomst,en voor al niet vergeten,er zijn meer mensen dan je denkt die van je houden,je directe familie op de eerste plaats