Charline Van Snick
Volledig scherm
Charline Van Snick © BELGA

Belgen gaan voor medailles op WK judo, maar: “Focus ligt op de Spelen”

JudoVol voor een medaille gaan of toch nog wat reserve inbouwen op minder dan vijftig dagen van de Spelen? De Belgische judoka’s die in Tokio op het podium kunnen staan, benaderen het WK elk met hun eigen ambities. Een overzicht.

0 reacties

 1. Strafcorner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales
  Play
  EK hockey

  Strafcor­ner van Stephanie Vanden Borre redt de Panthers: duel tegen Nederland in halve finales

  De Red Panthers bevestigden ook in hun derde poulematch en mogen na 2013 en 2017 voor de derde keer naar de halve finale van het Europees kampioenschap. Als meer dan leuke extra zijn de speelsters van coach Raoul Ehren volgend jaar ook zeker van deelname aan het WK in Nederland en Spanje. Deze keer konden de Panthers een scheve situatie aan het slot van de match rechtzetten dankzij een strafcorner van Stephanie Vanden Borre (1-1). De Engelse vrouwen werden daarmee verwezen naar de plaatsingswedstrijden. De Panthers staan vrijdag in halve finale voor een hele uitdaging tegen torenhoog toernooifavoriet Nederland.
 1. Na 607 dagen zonder topwedstrijd pakt Nina Derwael goud op Wereldbeker
  Play
  Turnen
  14

  Na 607 dagen zonder topwed­strijd pakt Nina Derwael goud op Wereldbe­ker

  607 dagen: zo lang moest Nina Derwael (21) het stellen zonder grote competitie. In de World Cup in het Kroatische Osijek heeft de Belgische laten zien dat ze het nog kan. Ze pakt er meteen goud aan de brug met ongelijke leggers, haar favoriete discipline. Aan de uitvoering van haar oefening was evenwel nog wat werk met het oog op de Spelen. Met Lisa Vaelen prijkt er ook een landgenote op plaats drie.