Action Images via Reuters
Volledig scherm
© Action Images via Reuters

Bashir Abdi knap derde in London Marathon, Keniaan Amos Kipruto wint

MarathonBashir Abdi heeft het podium gehaald van de London Marathon. Hij finishte als derde in 2u05:19. De Keniaan Amos Kipruto was de beste in 2u04:39.

1 reactie

 • Bernard Deplacie

  2 maanden geleden
  Knappe wedstrijd. De besten ter wereld waren in London. Een Belg is zondermeer wereldtop. We kunnen dat niet genoeg benadrukken
 1. Meense vechtlust wordt niet beloond tegen Europese titelverdediger
  VOLLEYBAL - CHAMPIONS LEAGUE

  Meense vechtlust wordt niet beloond tegen Europese titelverde­di­ger

  Het éénrichtingsverkeer kwam vanuit Polen. De titelverdediger duwde Depestele al snel in een time-out: 3-8. Menen reageerde met een paar rake blocks via kapitein Sinnesael maar dat volstond niet om Kedzierzyn te doen wankelen. Dat gebeurde wel na de kampwissel wanneer Capet de 11-9 op de bordjes blokte. De Tomabelhal meteen in lichterlaaie maar de Polen bleven wel koelbloedig. Na de 18-18 moest Menen lossen. De thuisploeg van slag zou je denken maar er zat nog genoeg energie in de Meense tank om ook in set drie opnieuw voor weerwerk te zorgen: 7-6 en 10-10, vooral via het middencompartiment. Daarna kwam het klasseverschil weer bovendrijven. (MPM)
 1. Lisa Vaelen pakt knap historische zesde plek in WK-finale sprong: “Laten zien dat kleine België ook iets kan op dat toestel”
  Play
  WK turnen

  Lisa Vaelen pakt knap histori­sche zesde plek in WK-finale sprong: “Laten zien dat kleine België ook iets kan op dat toestel”

  Een prachtresultaat voor Lisa Vaelen in haar eerste grote WK-toestelfinale: ze pronkt als zesde van de wereld in de sprong, een historische topprestatie voor België op dat toestel. Mooi voor het vertrouwen richting toekomst. Vaelen wil nog schaven aan een betere tweede sprong: “Dat hoop ik volgend jaar op het WK in Antwerpen te laten zien.”
 2. Olympische atleten Team Belgium kunnen voor Parijs 2024 terecht in base camps in eigen land: “Allemaal excellente infrastructuren”
  OLYMPISCHE SPELEN

  Olympische atleten Team Belgium kunnen voor Parijs 2024 terecht in base camps in eigen land: “Allemaal excellente infrastruc­tu­ren”

  Nog 613 dagen te gaan en dan zwaait Parijs 2024 zijn deuren open. De nabijheid van die Spelen én de aanwezigheid van uitmuntende sportinfrastructuren in eigen land maakt dat onze olympische atleten niet verplicht zijn om hun tenten in het buitenland op te slaan, maar gewoon in hun vertrouwde omgeving in België kunnen blijven trainen, zoals gymnaste Nina Derwael in Gent.