Bashir Abdi.
Volledig scherm
Bashir Abdi. © Action Images via Reuters

Bashir Abdi duikt onder persoonlijk record op halve marathon en strandt op twaalf seconden van BR: “Veelbelovend voor Tokio”

AtletiekBashir Abdi heeft de halve marathon gewonnen in zijn thuishaven Gentbrugge. Hij dook na een lange solotocht met 1u00:30 onder zijn persoonlijk record en strandde op twaalf seconden van het Belgisch record.

0 reacties

 1. Verpletterende Antetokounmpo bezorgt de Milwaukee Bucks eerste NBA-titel in 50 jaar
  NBA
  1

  Verplette­ren­de Antetokoun­mpo bezorgt de Milwaukee Bucks eerste NBA-titel in 50 jaar

  Voor het eerst sinds 1971 mogen de Milwaukee Bucks zich weer tot kampioen van de NBA kronen. Toen werd Kareem Abdul-Jabbar MVP van de finalewedstrijden, vannacht viel Giannis Antetokounmpo die eer te beurt. Oververdiend. Hij zette de puntjes op de i met 50 punten, 14 rebounds, 5 blocks, 64% shotpercentage en bijna 90% vanaf de vrijworplijn. Daarmee is hij pas de zevende speler die 50 of meer scoort in de NBA Finals. Een ronduit legendarische wedstrijd van ‘The Greek Freak’. Hij brengt de ploeg die hem in 2013 koos nu ook een welverdiende trofee. 98-105. Bucks in six.
 2. Onze olympiërs voorgesteld (#4). Marathonloopster die mattetaarten verkocht en een verpleegkundige: deze atleten willen knallen in Tokio
  Olympische Spelen
  1

  Onze olympiërs voorge­steld (#4). Marathon­loop­ster die mattetaar­ten verkocht en een verpleeg­kun­di­ge: deze atleten willen knallen in Tokio

  66 mannen. 55 vrouwen. Verspreid over 25 sporten. Team Belgium zakt met maar liefst 121 atleten af naar Tokio, met maar één doel: eeuwige glorie op de Olympische Spelen. Van wielrennen over kajak tot boogschieten: in een tiendelige reeks stellen wij ze allemaal aan u voor. Vandaag deel 4, met onder meer marathonlopers en Nafi Thiam.