AFP
Volledig scherm
© AFP

Bashir Abdi beloond met Nationale Trofee voor Sportverdienste: “Erkenning is heel motiverend”

Meer sportOlympisch brons en een Europees record op de marathon: dan verdien je het om de Nationale Trofee voor Sportverdienste te winnen. Bashir Abdi, geboren in Somalië en een toonbeeld van integratie sinds hij op z’n 13de als vluchteling in België belandde, is vanmiddag in Brussel tot laureaat van de prestigieuze prijs verkozen. Op de erelijst volgt de 32-jarige Abdi wielrenner Wout van Aert op.

7 reacties

 • René Van Halen

  1 jaar geleden
  Casse had het veel meer verdiend, maar blijkbaar heeft de jury een kort geheugen.
 • IGNACE DE WULF

  1 jaar geleden
  Méér dan verdiend.
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Net op tijd gewonnen.
 • Roos Opsomer

  1 jaar geleden
  Tof , meer dan verdiend 👍
 • Christiaan GOETHALS

  1 jaar geleden
  Meer dan verdiend, er zijn weinig momenten in de atletiek dat dit kan.
 1. Roeselare moet setje aan Gent laten
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Roeselare moet setje aan Gent laten

  Gentcoach Van Huffel sleutelde aan zijn team en begon met Fischer, Doumbia en Brems in de basis. Bij Roeselare was Ahyi de opvallende naam tussen de lijnen. De ex-speler van Gent kende een moeilijke start met een offensieve 2 op 9. Bij Roeselare mochten ze zich gelukkig prijzen dat de tegenstander op aanvallend vlak niets voorstelde in het openingsspel. Het team geraakte in dat onderdeel maar aan 26%. Met zo’n cijfers kun je geen spelletje pakken. Dat gebeurde wel na de kampwissel omdat Gent met Fischer (7 op 10) en Vandecaveye (5 op 10) nu wel beter voor de dag kwam. Vanmedegael greep in de derde beurt in door Koukartsev in te brengen maar het was vooral een sterk middencompartiment dat de West-Vlamingen over de streep trok. Van Huffel gooide in het laatste spel met De Vries en Kjaer zijn aanvallende troeven op tafel. Beiden losten de verwachtingen in maar de Gentenaars kregen maar geen vat op het Roeselaarse midden., Tammearu liet zich op de hoeken gelden. De topscorer zou ook uitgeroepen worden tot man van de match.
 1. Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Maaseik blijft stevig op tweede plek na show van Reggers

  De Limburgers hebben zich in eigen zaal niet laten verrassen door Menen dat geen beroep kon doen op opposite Lou Kindt. Hij sukkelt met de schouder en werd vervangen door Dermaux. Maaseik deed het met de nieuwe Zwitser Baghdady op de hoek en die liet bij momenten fraaie dingen zien tegen een aanvankelijk ontstellend zwak Menen dat er aanvallend niets van bakte: Vanneste 2 op 7, Hänninen 3 op 10 en Dermaux 1 op 11. Depestele zag zijn troepen scherper aan de tweede set starten en dat leverde zelfs een setbal op. Dermaux –zich nochtans goed herpakt- miste eerst zijn opslag en mepte de volgende aanval buiten. Reggers maakte de set uit met een staalharde ace. De bezoekers -met de ingevallen Capet- liepen weer uit in de derde beurt en dit keer lieten ze hun Limburgse prooi niet meer los. Opvallend: setter Van Hoyweghen scoorde in de slotfase drie punten. Menen haalde in set vier nog eens alles uit de tank. Na de 15-15 duwde Maaseik -met voorop een ontketende Reggers- stevig door. De jonge Red Dragons zou 31 punten scoren: 27 aanvallen, 3 bloks en 1 ace.
 2. Caruur Gent - Volley Haasrode Leuven 2-3
  Volleybal

  Caruur Gent - Volley Haasrode Leuven 2-3

  In de hardnekkige strijd om de derde plaats in de ‘Lotto Volley League’ heeft Caruur Gent een 2-0 voorsprong uit handen moeten geven. De efficiënte bezoekers uit Leuven gingen met twee belangrijke punten naar huis. Er waren twee oorzaken voor de Leuvense winst. In de derde set - toen het Caruur-team op een 14-10 voorsprong stond - waren er een paar fasen en een betwistbare beslissing die net in het voordeel van de bezoekers kantelden. En Hendrik Tuerlinckx natuurlijk. De hoofdaanvaller van Leuven werd aanvankelijk flink afgestopt door een uitstekende Vandecaveye en zijn medespelers - denk aan de twee blokpunten op het einde van de openingsset. Hij schroefde zijn aanvalsscore in de laatste sets helemaal omhoog. Hij werd tot man van de wedstrijd verkozen. (WVM)
 3. Stephen Curry staat voor onbepaalde tijd aan de kant met knieblessure - Toronto en New York mogen zegevieren na straffe terugkeer
  NBA

  Stephen Curry staat voor onbepaalde tijd aan de kant met knieblessu­re - Toronto en New York mogen zegevieren na straffe terugkeer

  Golden State kan een tijdje niet rekenen op sterspeler Stephen Curry. De Warriors maakten zondagavond bekend dat de 34-jarige Amerikaan aan de kant staat met een blessure aan de linkerknie. Het is niet bekend hoe lang hij out is, maar Amerikaanse media spreken over “minstens enkele weken”. Voorts realiseerden Toronto en New York een straffe comeback vannacht.