Bart Aernouts (archiefbeeld).
Volledig scherm
Bart Aernouts (archiefbeeld). © BELGA

Bart Aernouts duikt als 5de onder de 8 uur in Oklahoma en plaatst zich voor WK Ironman in Hawaï

TriatlonBart Aernouts is vijfde geworden in de Ironman van Oklahoma. Voor onze landgenoot was het in Tulsa zijn eerste volledige triatlon sinds de Ironman van Hawaï in oktober 2019. De Duitser Patrick Lange, tweevoudig winnaar in Kona, was na een snelle marathon de beste in Oklahoma. 

0 reacties

 1. “Geen evidente affiches maar wel duels waar publiek van kan genieten”: Yellow Tigers staan voor uitdagende poulefase voor EK 2023 in België
  VOLLEYBAL

  “Geen evidente affiches maar wel duels waar publiek van kan genieten”: Yellow Tigers staan voor uitdagende poulefase voor EK 2023 in België

  Dame Fortuna deelde vandaag tijdens de loting geen cadeautjes uit aan de Yellow Tigers: als de nationale volleybalploeg op het EK van 2023 in eigen land z’n ambities wil waarmaken, dan zal het z’n tanden mogen tonen tegen landen als wereldkampioen Servië. “Het zijn geen evidente affiches maar wel affiches waar het publiek van kan genieten”, oordeelt van bondscoach Gert Vande Broek.
 2. Minister Ben Weyts trekt budget topsport op met 1 miljoen euro: “Medaillehonger was nog nooit zo groot”
  Sport
  10

  Minister Ben Weyts trekt budget topsport op met 1 miljoen euro: “Medaille­hon­ger was nog nooit zo groot”

  Hij vloog speciaal naar het Turkse Belek, waar Team Belgium z’n jaarlijkse olympische stage houdt, om er het goede nieuws te verspreiden: Vlaams sportminister Ben Weyts (N-VA) heeft het budget voor de topsport met één miljoen euro opgetrokken, naar 28 miljoen euro op jaarbasis. Dat extra geld moet vooral dienen om de omkadering uit te breiden, betere lonen aan topcoaches te betalen en halftijdse contracten te kunnen geven aan individuele elitesporters en studenten.