Emiel Pauwels.
Volledig scherm
Emiel Pauwels. © photo_news

Atleet Emiel Pauwels (95) kiest voor euthanasie

Hij wou nog gouden medailles winnen en records breken op het WK atletiek voor masters in Boedapest, straks in maart. Maar helaas: de oudste en strafste Bel­gische atleet Emiel Pauwels (95) heeft kanker, en lopen lukt niet meer. "De ­dokters wilden me nog opereren, maar ik heb gezegd: het is amen en uit. Alle ­papieren voor de euthanasie zijn in orde, volgende week is het met mij gedaan."

 1. Michel Wuyts krijgt voor start van zijn laatste WK verrassing van zijn kleinkinderen
  WK Wielrennen
  30

  Michel Wuyts krijgt voor start van zijn laatste WK verrassing van zijn kleinkinde­ren

  Michel Wuyts gaf vandaag voor het laatst commentaar bij een WK Wielrennen. En dat in eigen land. Een extra speciale dag voor de wielercommentator. Dat lieten zijn kleinkinderen Wies en Warre niet zomaar passeren. Voor de start brachten ze volgens Sporza in regenboogshirt een bezoek aan hun opa in de commentaarcabine. Ze hadden voor hun opa als cadeautje ook een regenboogshirt bij, dat Wuyts meteen aantrok.
 2. Ben jij de grootste veldritkenner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro
  Gouden Cross

  Ben jij de grootste veldritken­ner? Speel mee met de Gouden Cross en maak kans op 5.000 euro

  Op 2 oktober, gaat de Gouden Cross opnieuw van start. Na een jaar vol afgelastingen - door het alom gekende virus - moet het opnieuw een episch veldritseizoen worden. Welke renners zullen volgens jou goed scoren dit seizoen? Stel virtueel je droomploeg samen en maak kans op mooie prijzen, zoals 5.000 euro cash. We leggen uit hoe je een ploegje kan maken en hoe je punten scoort.