AP
Volledig scherm
© AP

Armand Marchant bedolven onder lof als beste Belgische skiman ooit op WK met 10de plek in slalom: “Ik had een topdag, maar wil nog meer historie”

SkiënZonder meer een klasseprestatie van Armand Marchant: zijn tiende slalomplek in Cortina d’Ampezzo is goed voor Belgische sportgeschiedenis. Geen man skiede in een individuele discipline ooit beter op een WK. “Ik wil nog meer historische stappen zetten”, zegt Marchant, met de Olympische Spelen volgend jaar als hoofddoel.

8 reacties

 • jurgen Buyse

  4 maanden geleden
  Onbeschrijfelijk! Onwezenlijk! Maar vol ongeloof. Op Sportweekend enkel een foto, op VTM geen woord! Dit kan er bij mij niet in. Als er ergens anders bij één van de topsporters een prestatie neerzet, springt de media hier direct op. Maar een 10e plaats op een WK? Ah ja, tes juist, wij Belgen zijn niet tevreden als het geen podiumplaats is. Gelukkig zijn er toch een handvol mensen die dit wel volgen en dit een topprestatie vinden. Proficiat Armand en zijn entourage, die geloven in zijn kunnen.
 • rudy vermaelen

  4 maanden geleden
  Zijn doorzettingsvermogen na zijn zware blessure is onvoorstelbaar. Hij hoort nu tot de top van de skisport dank zij Prof.Dr Peter Verdonk, die van een kreupele een topsporter heeft gemaakt. Dit mag ook vermeld worden: wij hebben super chirurgen. Zonder Peter Verdonk was er nu geen Armand Marchand in de slalom van het WK. Een dikke proficiat en voor Armand en voor Peter!
 • henk bleijenberg

  4 maanden geleden
  Super goed, schitterende prestatie. Bij terugkomst in Belgie is een ereboog op zijn plaats. Om als lagelander zo goed te presteren is bizar goed!!
 • Nick Demeester

  4 maanden geleden
  Schitterend! Een waardig sportief ambassadeur van België. Knap gedaan, geniet ervan!
 • Guido Elias

  4 maanden geleden
  Schitterende prestatie en hopelijk doet hij komend jaar nog beter, maar dit is alvast spectaculair zeker als je er rekening mee houdt dat hij van heel ver moest terugkeren en dat diverse 'bekendere' namen er minder van terecht brachten