Tyson Fury belandde in een zware depressie en woog op een bepaald moment meer dan 185 kilogram, maar hij herpakte zich en knokte terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Tyson Fury belandde in een zware depressie en woog op een bepaald moment meer dan 185 kilogram, maar hij herpakte zich en knokte terug. © Social/AP

Amper 450 gram bij zijn geboorte, op zijn elfde gestopt met school en zelfmoordpoging na wereldtitel: inkijk in het woelige leven van Tyson Fury

Meer sportTyson Fury (34) verdedigt vanavond zijn WBC-wereldtitel tegen Dereck Chisora. Maar dat hij straks in de ring staat - en dat nadat hij enkele maanden geleden zijn pensioen aankondigde -, is een klein mirakel. Na zijn eerste wereldtitel belandde de Brit immers in een zware depressie, ei zo na maakte hij er zelfs een einde aan door zich te pletter te rijden met zijn Ferrari. Hij herpakte zich, maar blijft wel op zoek naar geluk. “Al het geld in de wereld, roem en glorie, betekent niets als je niet gelukkig bent.”

10 reacties

 • niki peeters

  2 maanden geleden
  Veel respect voor deze kerel. Als je weet vanwaar hij komt… zou graag een wedstrijd zien tussen hem en Anthony Joshua, dat zou de moeite zijn om te kijken.
 • Y. Coene

  9 maanden geleden
  Een man met karakter zoals ik lees, als er 100.000 mensen komen supporteren voor hem zegt genoeg hij is bokser, zanger en kan zeer goed entertainen, en dit anno 2022 het is vroeger anders geweest.
 • Francesco Leliaert

  9 maanden geleden
  Velen van jullie kennen zijn verhaal niet jullie reacties zijn zielig mocht je een beetje weet hebben over de man zelf zou je door hebben dat hij geen zier geeft om geld ! Tis niet omdat het woordje Ferrari in het verhaal voor komt dat dit alles zegt over een man ... trouwens wie zijn verhaal wel kent weet dat hij even gelukkig is in een Ford!!
 • Gilbert Rodts

  9 maanden geleden
  Als hij wou sterven kon hij dat toch . Wat voor een praat is dat nu .
 • Eric De Baeremaeker

  9 maanden geleden
  Al die kloppen op zijn hoofd tijden zijn carrière zullen zeker niet gezond zijn geweest . Voor de rest moet je een goed karakter en respect hebben .
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”