Megan Rapinoe.
Volledig scherm
PREMIUM
Megan Rapinoe. © AFP

Amerikaanse atletes steunen strijd voor recht op abortus: “Moeten belangrijke beslissingen over ons eigen lichaam en nageslacht zelf kunnen nemen”

Meer sportTientallen Amerikaanse atleten, onder wie voetbalster Megan Rapinoe, mengden zich in de VS in het debat rond de abortuswetgeving. In december zal het federale hooggerechtshof de vraag van de staat Mississippi behandelen om het recht op abortus in te perken. “Het is ergerlijk en on-Amerikaans om ons proberen het recht te ontzeggen om over ons eigen lichaam en nageslacht te beslissen,” aldus Rapinoe.

7 reacties

 • Joris VanGestel

  3 weken geleden
  Geen enkel voorbehoedsmiddel is onfeilbaar, en abortus voor medische redenen, en in het geval van verkrachting zou altijd 100% toelaatbaar moeten zijn en blijven.
 • Peter Borft

  1 maand geleden
  Wanneer het 8 maanden later moord is, dan is het opdat moment ook moord
 • Marion Van Saan

  1 maand geleden
  Er is recht op abortus, goed ook. Alleen tot de 5de 6de maand en nog later, daar kan ik buiten om medische redenen, niet inkomen.
 • Andy Van de Velde

  1 maand geleden
  Wss uitgevonden door puriteinse mannen.
 • Liese VdVijver

  1 maand geleden
  Het beslissingsrecht begint met het gebruik van voorbehoedsmiddelen...en stopt zo ergens met de hartslag van een ander.
 1. 
Ben Saddik reageert na wervelend verloren titelgevecht in het kickboksen: “Hoop dat we strijdbijl begraven” - kijk hier naar de vele hoogtepunten
  Play
  Kickboksen
  22

  Kijk hier naar de vele hoogtepun­ten in kickboks­kamp Ben Sad­dik-Verhoeven

  Geen wereldtitel voor Jamal Ben Saddik (31) in het kickboksen na een geweldige strijd. De Belgische Marokkaan verloor zijn gevecht om de ‘belt’ tegen de Nederlander Rico Verhoeven (32) - sinds 2014 wereldkampioen. Ben Saddik begon voortvarend, maar Verhoeven knokte terug en won in ronde vier met een technische knock-out. “Wat een beest”, vertelde Verhoeven over Ben Saddik, die vandaag op Instagram reageerde. “Ik hoop dat we de strijdbijl tussen ons kunnen begraven.”
 2. Geen Belgisch succes op dag 2 van PDC Super Series 7: Van den Bergh kan glansprestatie niet herhalen, Huybrechts klopt topper maar sneuvelt ook snel
  Darts

  Geen Belgisch succes op dag 2 van PDC Super Series 7: Van den Bergh kan glanspres­ta­tie niet herhalen, Huybrechts klopt topper maar sneuvelt ook snel

  Na de eindzege van Dimitri Van den Bergh dinsdag een minder succesvolle dag voor de Belgen op het 25ste Players Championship-toernooi van de PDC Super Series 7. Van den Bergh (PDC 5) ging er in de tweede ronde uit na 5-6-verlies tegen Wayne Jones (PDC 70). Ook Kim Huybrechts (PDC 34) overleefde slechts één wedstrijd. Eerst klopte hij wel topper James Wade (PDC 4) met 3-6, maar nadien verslikte ‘The Hurricane’ zich in Martin Thomas, het nummer 127 van de wereld. Het werd 5-6. Mike De Decker (PDC 72) en Geert de Vos (PDC 110) verloren in hun openingsronde na nederlagen tegen respectievelijk Brendan Dolan (PDC 26) - 6-2 - en Steve Brown (PDC 98), 5-6.