Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Alom gerespecteerde duizendpoot, maar niet eerste incident bij volleydames: wie is Gert Vande Broek, bondscoach van de Yellow Tigers?

VolleybalEen bom in volleyballand. Gert Vande Broek (54), bondscoach van de Yellow Tigers en alom gerespecteerd als professor in nota bene groepsdynamica en motivatie, ligt onder vuur. In het Canvas-programma ‘De prijs van de winnaar’ wordt hij hard aangepakt door enkele volleybalspeelsters. Die verwijten hem emotioneel misbruik, waaronder ‘fatshaming’. Maar wie ís Vande Broek, en waarom is het niet helemaal een verrassing dat deze verhalen naar buiten komen?

18 reacties

 • Katrien VMarke

  5 maanden geleden
  Hij gebruikt tenminste woorden om hen wakker te schudden ! Gelukkig gebuikt hij geen fysiek geweld zoals in andere landen wel eens gebeurt. In een watjescultuur win je niets. De reportage is zwaar polariserend gebracht. Jammer dat de coach zelf daarin niet betrokken werd. Topsport behoeft confrontatie.
 • LYDIA Lambeir

  5 maanden geleden
  Er zijn er hier een paar die er compleet niks van begrepen hebben
 • René Van Halen

  5 maanden geleden
  Blijkbaar denken die mannen dat ze de bullebak moeten uithangen als ze verliezen.
 • Jean Emare

  5 maanden geleden
  Misschien moet hij uit de kast komen. Mogelijk komen daar al zijn denigrerende frustraties vandaan. Oepsss..
 • Ronny Cockuyt

  5 maanden geleden
  Zou eens willen weten wat al die sportvrouwen zouden doen zonder mannelijke trainers, ik zou als belg zeggen dank u wel en trekt jullie plan, misschien komt er een vrouw die bijna niet durft zeggen. Wat volgt er nog allemaal ,klagen als ze eens boos kijken of je eens op je plaats zetten? Iedere vrouw is verschillend, de ene moet je echt met fluwelen handschoetjes aanpakken, en je hebt er dan die eens goed moeten op hun plek gezet worden
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.