De Vince Lombardi Trophy, met aan weerszijden helmen van de finalisten: de Los Angeles Rams (l) en de Cincinnati Bengals.
Volledig scherm
De Vince Lombardi Trophy, met aan weerszijden helmen van de finalisten: de Los Angeles Rams (l) en de Cincinnati Bengals. © EPA

Alles wat je moet weten over de 56ste Super Bowl, het grootste eendaagse sportevenement ter wereld

Meer sportAan grote sportwedstrijden deze weken geen gebrek. Terwijl de Olympische Winterspelen volop bezig zijn, vindt komende nacht ook het grootste ééndaagse sportevenement ter wereld plaats. Dit is alles wat je moet weten over de 56ste Super Bowl, de finale van het American Football-kampioenschap, die om 00.30 uur (Belgische tijd) begint.

6 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  11 maanden geleden
  Super Bowl 2022: Parkeren voor een paar uur bij het SoFi Stadium, koste fans meer dan $600. Maar ja, Amerika is een totale andere wereld, die je niet kan vergelijken met de rest. Als niet weet of begrijpt wat een: Pigskin, Horse Collar Tackle, Pooch Punt, Squib Kick, Wildcat, Flea Flicker, Blitz, Sack, Line of Scrimmage, Icing the Kicker, Coffin Corner, Hail Mary, Nickel and Dime Packages, Gridiron, Mike, Sam, Will Linebackers, Onside Kick betekend. Dan zal je deze wedstrijd nooit begrijpen.
 • Marc Janssens

  11 maanden geleden
  Zoals elk jaar sta ik paraat voor dit heerlijke testosterongevecht, deze nacht om 00:30 voor de kick-off, home-made double burgers tijdens half time en moge de beste winnen. Mijn pick: LA Rams winnen vanwege hun superieure defense met Aaron Donald, Von Miller, Jaylen Ramsey... Maar de Bengals hebben getoond dat ze de eerdere SB favoriet Chiefs konden verslagen, dus Any Given Sunday, baby!
 • Ward Berden

  11 maanden geleden
  Het blijft een soort rugby voor zij die snel pijn hebben en dus een heel harnas ervoor willen aantrekken
 • ghislain lefever

  11 maanden geleden
  Een show op zijn Amerikaans. Geef mij maar atletiek, turnen, rugby.
 • willem merken

  11 maanden geleden
  Ga daar geen seconde slaap voor laten.
 1. Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldgevoel draag ik nog altijd mee”
  PREMIUM
  TV
  21

  Gert Verheyen breekt in ‘Over de oceaan’ na pijnlijk bericht van zijn zoon: “Het schuldge­voel draag ik nog altijd mee”

  Het is een Gert Verheyen (52) die we nog niet eerder zagen. Wanneer zijn drie zoons in ‘Over de oceaan’ vertellen dat hun papa sinds de scheiding weinig initiatief neemt om contact met hen te zoeken, kan de nuchtere voetbalanalist zijn tranen niet bedwingen. Wat volgt is een bijzonder open getuigenis over ‘de grootste mislukking uit zijn leven’. “Het moment dat ik hen vertelde dat ik wegging, vergeet ik nooit meer.”