Mahjabin Hakimi.
Volledig scherm
Mahjabin Hakimi. © Capture d'écran Twitter

“Afghaanse jeugdvolleyspeelster onthoofd door taliban”: Internationale volleybalfederatie vraagt om opheldering

VolleybalHet talibanregime in Afghanistan zou begin oktober jeugdvolleybalspeelster Mahjabin Hakimi onthoofd hebben, zo verklaarde een Afghaanse coach aan de Persian Independent. De Internationale Volleybalfederatie is zwaar verontrust door het nieuws. “We vragen dringend om opheldering”, klinkt het in Insidethegames.biz.

5 reacties

 • Yves Van Rossem

  1 maand geleden
  Het verleden herhaalt zich ... dat is één zekerheid die er momenteel is. We staan allen te roepen over mensenrechten maar we doen er zelf niets aan ... we kijken op het gepaste ogenblik naar de andere kant als het ons goed uitkomt.
 • Gunter Verleyen

  1 maand geleden
  Niet erg voor de Chinezen en Poetin, die staan al aan te schuiven bij de taliban voor het lithium voor onze milieuvriendelijke elektrische wagens...mensenrechten zijn overbodig als er geld te verdienen valt
 • wim CLAES

  1 maand geleden
  Biden mag fier zijn, een heel volk in de steek gelaten, en hun en ons in gevaar gebracht.schitterend, weg met de nato, alleen goed om wapens aan te kopen.
 • jan beirlandt

  1 maand geleden
  Voila, nog maar terug op eigen benen en ze misdragen zich al in het aanzien van de wereld
 • MARC POELMAN

  1 maand geleden
  De hel op aarde!
 1. Ex-voorzitter Braziliaans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016
  Olympische Spelen

  Ex-voorzitter Brazili­aans Olympisch Comité krijgt lange celstraf voor 'kopen' Spelen 2016

  Een rechtbank in Rio de Janeiro heeft Carlos Arthur Nuzman veroordeeld tot bijna 31 jaar gevangenisstraf. De 79-jarige Braziliaan, die decennialang een prominent figuur was in de Braziliaanse sport, zou stemmen hebben gekocht om de Olympische Spelen van 2016 naar Rio de Janeiro te halen. Nuzman was destijds voorzitter van het Braziliaans Olympisch Comité en werd ook voorzitter van het organisatiecomité van de Spelen.
 2. “In 2022 wil ik Europees kampioen worden”: spurter Jonathan Sacoor spreekt hoge ambities uit op olympische stage
  Atletiek

  “In 2022 wil ik Europees kampioen worden”: spurter Jonathan Sacoor spreekt hoge ambities uit op olympische stage

  “Het is misschien niet allemaal gegaan zoals ik had gehoopt, maar ik heb nergens spijt van.” Aan het woord: Jonathan Sacoor, spurter van beroep. Twee jaar studeerde en trainde hij voornamelijk in de VS maar sneller werd hij er helaas niet van. En dus begint hij aan een nieuwe olympische cyclus op vertrouwd terrein - in België - al zijn z'n ambities er niet minder om: “Ik wil in 2022 Europees kampioen worden op de 400m.”