Thiam, hier mét het logo van Tempo Team.
Volledig scherm
PREMIUM
Thiam, hier mét het logo van Tempo Team. © BELGA

Afgedreigd om fout shirt: hoe Thiam op EK 2018 bijna uit competitie werd gehaald door atletiekbond

AtletiekVeel scheelde het niet of zevenkampster Nafi Thiam was op het EK atletiek in Berlijn uit competitie gezet. Haar eígen federatie (RBAF) dreigde met die ­waanzinnige sanctie omdat de olympische en wereldkampioene gedurende drie proeven het foute truitje droeg.

26 reacties

 • Bart Duchateau

  3 jaar geleden
  Als die sponsors hunne dikke nek in een hemdje past, moeten ze er ook maar voor zorgen dat hun atleten in een shirt passen. Als er zoveel geld mee gemoeid is, moet een passend shirtje er toch van af kunnen, niet? Of moet ze de naam van haar sponsor op haar voorhoofd laten tatoeëren misschien?
 • François Nuyts

  3 jaar geleden
  Al die sportbonden leven van sponsoring en dan moet je als atleet naar hun pijpen dansen of je mag beschikken .
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Jozef Louis, levert gij ook truitjes waar ze niet in kunnen ademen wegens te klein?? Oei, niet gezien, begrijpend lezen is nochtans belangrijk voor een manager.
 • Jean De Grande

  3 jaar geleden
  Maxime Vanmaercke, wat worden die betaald? Misschien de reis en verblijfskosten (als ze al een palmares hebben). Tia Hellebaut kreeg 2000 euro toen ze het WK won.
 • Geert Van Meenen

  3 jaar geleden
  Misschien kan Thiam onder een andere vlag haar topprestaties, gouden en zilveren medailles verwezenlijken. Schandalig hoe een topatlete behandelt word door de Belgische federatie. Evenals de broeders Borlée...