Nina Derwael
Volledig scherm
PREMIUM
Nina Derwael © BELGA/VRT

ACHTER DE SCHERMEN. De woelige weg naar olympisch goud van Nina Derwael: “Ik weet niet wat te doen. Ik ben bang”

Achter de schermenGoud moest en zou het worden voor gymnaste Nina Derwael (21) op de Spelen. Alsof het om een formaliteit ging. Dat was het niet. Vóór de prille twintiger haar kinderdroom deed uitkomen en België z’n allereerste olympisch turngoud schonk, moest ze tal van obstakels overwinnen. Een reconstructie van stormachtige en stresserende weken en maanden.

1 reactie

 • harribert de schepper

  5 maanden geleden
  Superwoman !!! Ben nu nog altijd aan het genieten van die Olympische prestatie !!! Verdiende 2de plaats bij de 100 !!!
 1. ACHTER DE SCHERMEN. De wonden bij de Belgian Cats zijn nog altijd niet helemaal geheeld: “Ineens zie je iedereen in elkaar zakken. Zó onwezenlijk”
  PREMIUM
  Achter de schermen

  ACHTER DE SCHERMEN. De wonden bij de Belgian Cats zijn nog altijd niet helemaal geheeld: “Ineens zie je iedereen in elkaar zakken. Zó onwezen­lijk”

  Uitgelaten en vol ongeduld stapten de Belgian Cats begin juli op het vliegtuig richting Tokio, om met een jaar uitstel hun droom van de Spelen eindelijk te doen uitkomen. Een maand later keerden ze uitgeput terug, mentaal aangedaan door hun uitschakeling en met het besef dat er meer had in gezeten. Vier maanden later zijn de wonden nog altijd niet helemaal geheeld.