1. “The belt is coming”: MMA’er Jan Quaeyhaegens haalt het van Ciardo met technische knock-out en ruikt titelgevecht bij lichtgewichten
  1

  “The belt is coming”: MMA’er Jan Quaeyhae­gens haalt het van Ciardo met technische knock-out en ruikt titelge­vecht bij lichtge­wich­ten

  MMA’er Jan Quaeyhaegens heeft gedaan wat moest. ‘Q-Bomb’ beet de spits af op Cage Warriors 150 tegen Alberto Ciardo en hij haalde het met een technische knock-out in de tweede ronde. ‘t Was een cruciale kamp, want na zijn zege staat niets nog een titelgevecht bij de lichtgewichten in Cage Warriors in de weg. Wint hij ook die kamp, komt het Ultimate Fighting Championship (UFC) - zeg maar de Champions League van de MMA - wel héél dichtbij. Alle actie van het grootse MMA-event kan u hieronder herbekijken!
 1. Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”
  PREMIUM
  KUNSTSCHAATSEN
  2

  Nina Pinzarrone (16) staat twee maanden na straffe vijfde plaats bij EK-debuut voor haar eerste WK: “Op het EK schaatste ik maar aan 70 procent”

  Geen enkele Belg maakte ooit een beter EK-debuut dan Nina Pinzarrone twee maanden terug in Finland en nu is de 16-jarige Brusselse ook aan haar vuurdoop toe bij de seniors op het WK kunstschaatsen in Japan. Met welke ambitie? “Een betere score halen dan op het EK.” Maak kennis met het jonge talentje dat voorlopig nog in de schaduw rijdt van Loena Hendrickx, maar staat te popelen om zelf op de voorgrond te treden. “Hopelijk kent de jury intussen mijn naam een beetje.”
 2. Eerst schouderoperatie, nadien allicht titelkamp in de zomer voor Jan Quaeyhaegens na alweer een knock-out: “Bewezen dat ik hier thuishoor”
  3

  Eerst schouder­ope­ra­tie, nadien allicht titelkamp in de zomer voor Jan Quaeyhae­gens na alweer een knock-out: “Bewezen dat ik hier thuishoor”

  Wie stopt Jan Quaeyhaegens op weg naar de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors? Alvast niet Alberto Ciardo (25). Als de Antwerpenaar (30) zot gevaarlijke knieën heeft, zoals hij eind vorig jaar tegen da Silva bewees, wat dan gezegd van zijn ellebogen? Na een tiental ware ‘Q Bombs’ blies de arme Italiaan gisteravond de aftocht via technische knock-out (TKO). “Op naar de titel, ik heb bewezen dat ik er klaar voor ben”, vertelde Quaeyhaegens achteraf. Alleen volgt er wel eerst een schouderoperatie, om in de zomer vervolgens voor die felbegeerde belt te kunnen kampen.
 1. Alberto Ciardo, tegenstander van Jan Quaeyhaegens, heeft zwarte band in judo: “Oppassen voor ‘armbars’”

  Alberto Ciardo, tegenstan­der van Jan Quaeyhae­gens, heeft zwarte band in judo: “Oppassen voor ‘armbars’”

  D-Day voor Jan Quaeyhaegens (30). En hij stond er: de Antwerpenaar won vanavond in het uitverkochte Londense ‘Indigo at The O2’ van de Italiaan Alberto Ciardo (25), waardoor niets een gevecht om de titel bij de lichtgewichten voor Cage Warriors in de weg staat. En dan ligt de weg naar het UFC open. Maar Ciardo, judoka van opleiding, kondigde zich alles behalve als een vlot hapje aan en dat werd het ook niet meteen.
 1. Red Lions begonnen aan voorbereiding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

  Red Lions begonnen aan voorberei­ding op EK, met ticket voor Spelen als inzet: “We willen winnen, maar een extra toernooi kan ook een voordeel zijn”

  Met 27 spelers begonnen de Red Lions deze week aan de voorbereiding op het EK, dat van 18 tot en met 27 augustus in Mönchengladbach wordt afgewerkt. De winnaar van dat EK is meteen zeker van een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024, de overige teams passeren via een kwalificatietoernooi. “Natuurlijk willen we dat EK winnen, maar ik beschouw het niet als een absolute must”, aldus Adam Commens.
 2. De tol van het succes: hoe de Nederlandse schaatstop een psychologische uppercut uitdeelde aan Hanne en Stijn Desmet op WK shorttrack
  PREMIUM
  Meer sport
  14

  De tol van het succes: hoe de Nederland­se schaatstop een psychologi­sche uppercut uitdeelde aan Hanne en Stijn Desmet op WK shorttrack

  Dat heet dan de tol van het succes. Net voor het WK kregen shorttrackers Hanne en Stijn Desmet het nieuws dat ze in Seoul geen beroep konden doen op hun vaste coach. Beslissing van de top van de Nederlandse schaatsbond. Emotioneel kroop dat Hanne Desmet onder de huid: ze greep naast de medailles. Stijn Desmet sprintte op de 1.000m wel naar zilver.
 1. “Dat hij niet altijd geliefd is, daar lacht Van Gerwen eens mee. Zeker wanneer hij naar zijn bankrekening kijkt...”: Erik Clarys over het Nederlandse fenomeen
  PREMIUM
  18

  “Dat hij niet altijd geliefd is, daar lacht Van Gerwen eens mee. Zeker wanneer hij naar zijn bankreke­ning kijkt...”: Erik Clarys over het Nederland­se fenomeen

  Wie stopt Michael van Gerwen? Gisteren lukte ‘Mighty Mike' een hattrick in de Premier League. Negen zeges op rij op dat niveau: nog nooit vertoond. Van Gerwen zit al aan 62 zogeheten tv-titels, waaronder 46 majors. In totaal goed voor 172 toernooizeges. En de man is nog maar 33. VTM-dartsanalist Erik Clarys (54) zag Van Gerwen letterlijk en figuurlijk groot worden. “De mentale sterkte van Van Gerwen, die is ongezien.”
 1. Sterk Roeselare gunt Menen geen set
  LOTTO VOLLEY LEAGUE

  Sterk Roeselare gunt Menen geen set

  Niet al teveel problemen voor Roeselare -dat nog op een Europese roze wolk zat- op bezoek bij de buren van Menen. Kukartsev liet zich weer op alle vlak opmerken, Menen had receptioneel alle moeite van de wereld om overeind te blijven. In de tweede set boden de troepen van Depestele iets meer weerwerk dankzij de opslagen en de aanvallen van Capet. Wanneer Kukartsev twee keer niet tot scoren kwam, dwong Menen zowaar uit het niets een setbal af. De thuisspelers begonn en nadien met de daver op het lijf te spelen en verprutsten de kansen vakkundig. De schrik die Roeselare opdeed transformeerde zich in gezonde agressie op het parket. Kukartsev rolde met een sterke opslagreeks de rode loper uit voor zijn ploeg.
  Menen
 2. 500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”
  PREMIUM
  OLYMPISCHE SPELEN
  9

  500 dagen tot Parijs 2024. BOIC-voorzitter Saive en CEO Van Branteghem tellen af: “650 euro voor een ticket ís duur, maar Disneyland is ook niet goedkoop”

  Het aftellen tot Parijs 2024 kan beginnen: nog 500 dagen te gaan. Tijd om samen met Jean-Michel Saive (53), voorzitter van het BOIC, en hun CEO Cédric Van Branteghem (44) enkele thema’s te overlopen, gaande van de dure tickets, over de nieuwigheden op de Spelen tot de medaillekansen van de Belgen. “De hockeyers, Nafi Thiam of Remco Evenepoel struikelen niet langer over een Belgisch minderwaardigheidscomplex en spreken hun ambities uit.”
 1. “Een wereldtitel? Ik denk dat het kan”: Hanne Desmet over het WK shorttrack, “social media-gedoe” en haar langeafstandsrelatie
  PREMIUM
  3

  “Een wereldti­tel? Ik denk dat het kan”: Hanne Desmet over het WK shorttrack, “social me­dia-ge­doe” en haar langeaf­stands­re­la­tie

  Bart Swings zette vorige week de toon met goud, nu is het de beurt aan Hanne Desmet (26). Samen met Swings was ze de enige Belg die in Peking naar een olympische medaille schaatste. In januari deed de shorttrackster er nog EK-goud bij. En wat brengt het WK dit weekend in Seoul? “Als ik niet op het podium sta, zou ik dat zelf een mislukking vinden.”
 2. Onheil op komst voor Tiger Woods? Golflegende breekt na 6 jaar met vriendin, die klacht indient voor seksueel misbruik en 30 miljoen dollar eist
  1

  Onheil op komst voor Tiger Woods? Golflegen­de breekt na 6 jaar met vriendin, die klacht indient voor seksueel misbruik en 30 miljoen dollar eist

  Na zes jaar zijn Tiger Woods (47) en vriendin Erica Herman (39) uit elkaar. Meer zelfs: de twee liggen op juridische ramkoers. De reden daarvoor is een geheimhoudingsverklaring die Herman “gedwongen zou zijn te ondertekenen” door Woods. Om die nietig te laten verklaren, klaagt ze Woods (onder meer) aan voor seksueel misbruik. Ze eist ook een schadevergoeding van 30 miljoen dollar.
 1. Teleurgestelde Dimitri Van den Bergh relativeert rivaliteit met Van Gerwen: “Ik zie hem meer dan mijn eigen gezin”
  UK Open
  1

  Teleurge­stel­de Dimitri Van den Bergh relati­veert rivaliteit met Van Gerwen: “Ik zie hem meer dan mijn eigen gezin”

  Knap parcours van Dimitri Van den Bergh op de UK Open, maar geen finale. Na zeges tegen Clemens, King, Anderson en Burnett onderuit tegen - alweer - Michael van Gerwen. In een partij waarin hij nooit het hoge niveau haalde dat hij eerder wél tentoon spreidde in Minehead. Van den Bergh betwist met een kwinkslag dat het om een psychologisch probleem gaat, maar stelt ook vast: “Waarom liet ik net tegen hem de kansen liggen?”