Volgens Zwitserse wetenschappers is een druppel bloed voldoende om de aanwezigheid van antilichamen tegen Covid-19 op te sporen.
Volledig scherm
Volgens Zwitserse wetenschappers is een druppel bloed voldoende om de aanwezigheid van antilichamen tegen Covid-19 op te sporen. © getty

Zwitserse wetenschappers ontwikkelen methode om antilichamen tegen Covid-19 op te sporen met één duimprik

Zwitserse wetenschappers hebben een test ontwikkeld om antilichamen tegen het coronavirus in het bloed op te sporen. Een druppel bloed zou voldoende zijn om de aanwezigheid van antilichamen te detecteren. De test is betrouwbaar en laat toe om meer dan duizend stalen tegelijkertijd te analyseren. 

6 reacties

 • Eduard Dierckx

  18 uur geleden
  Dat is nu eens echt goed nieuws want dan is het hopelijk gedaan met die stok in uw neus die volgens studies nog niet eens betrouwbaar is.
 • Jozef Van Vaerenbergh

  2 weken geleden
  Bestaat hier al een hele tijd. Kan in België online besteld worden sinds begin dit jaar. Ziet er uit zoals een zwangerschapstest. Werkt met een druppeltje bloed uit vingertop. Kost wel +/- 20 euro !
 • gustaaf carpels

  2 weken geleden
  Chic ze mogen hem opsturen de test als diabeet prik ik alle dagen dus kan ik zelf proberen vrijdah krijg ik de eerste spuit met vaccin
 • Sofie Hugelier

  2 weken geleden
  Dat deze maar in België kan worden gebruikt zodoende niet iedereen zogezegd moet gevaccineerd worden, zou heel wat ellende besparen. Ik ben trouwens risicopatiënt met antilichamen tegen covid-19 (nog nooit besmet geweest, moet heel vaak bloed getrokken worden en automatisch gecontroleerd op...) en mag niet gevaccineerd worden omwille van bepaalde stoffen die verwerkt zitten in de vaccins.
 • Wim Hermans

  2 weken geleden
  Fantastisch nieuws. Kan binnenkort dienen om bewijs van ziekte zonder symptomen aan te leveren.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

Wetenschap & Planeet