REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Zowel WHO als Europees agentschap waarschuwen: “Pandemie met boosters bestrijden is geen levensvatbare strategie”

De bevolking herhaaldelijk boostervaccins toedienen is in de strijd tegen het coronavirus geen levensvatbare strategie. Daarvoor hebben experts van de Wereldgezondheidsorganisatie  WHO gewaarschuwd. Er moeten ook vaccins komen die de verspreiding van het virus beter voorkomen. Ook het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) is die mening toegedaan.

110 reacties

 • molly DE RIDDER

  4 maanden geleden
  In Israël is er nu een explosie van besmettingen. Ze zijn daar nochtans al met hun vierde prik bezig. De vaccinaties hebben inderdaad een omgekeerd effect gehad, hoe meer gevaccineerd hoe meer het virus circuleert want het houdt de besmettingen niet tegen. Stoppen met die vaccinaties dus.
 • Maarten Jespers

  4 maanden geleden
  Ik denk dat we beter allemasl zondog nasr Brussel gaan om ons ongenoegen te uiten aan het beleid. De mensen herenigd en de politiek op hun knieën.
 • Alfons Vanacker

  4 maanden geleden
  @alfons schouwaerts, kan je eens uitleggen waarom VS strain A hebben gehad van Covid-19 en China strain B ? VS weet maar al te goed dat het oorspronkelijk niet van China kwam.
 • Martine Tresinie

  4 maanden geleden
  Als je de pandemi niet kan bestrijden met boosters welk nut heeft de vaccinatie dan nog.Welke meerwaarde heeft dan een vaccinatie pas als de vaccinatie na enkele maanden is uitgewerkt.Ah ja we moeten ons niet meer tegen een virus laten vaccineren maar om solidair te zijn met de massa,anders word je uitgesloten.Dit is dan solidariteit!
 • Aurdo Tutrifore

  4 maanden geleden
  Men verwart hier veelal de eigen mening, hoop, vrees of frustraties met wetenschappelijke feiten. Op het eerste heb je recht. Het tweede moet je aanvaarden en niet proberen te vervangen door het eerste. Probeer ze gewoon niet te verwarren.
 1. Gezondheidspanel VS steunt boosterprikken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Gezondheid­s­pa­nel VS steunt booster­prik­ken voor kinderen van 5 tot 11 jaar

  Een adviespanel van de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft gestemd voor het aanbevelen van Covid-19-boosterprikken aan kinderen van 5 tot 11 jaar, ten minste vijf maanden na het voltooien van hun basisvaccinatie. Volgens de experts in het CDC-panel tonen onderzoeksdata aan dat de bescherming door de eerste twee prikken na verloop van tijd begint af te nemen en dat boosterprikken in oudere leeftijdsgroepen de kans op ernstige ziekte deden afnemen.

Wetenschap & Planeet