iStock
Volledig scherm
© iStock

"Zonder onmiddellijke actie zal klimaatverandering de gezondheid van een hele generatie kinderen bepalen”

De klimaatverandering heeft nu al grote gevolgen voor de gezondheid van kinderen over de hele wereld en bedreigt het welzijn van een hele generatie. Dat is de conclusie van een grootschalige analyse door het prestigieuze geneeskundige tijdschrift The Lancet.

17 reacties

 • Marco Maerten

  2 jaar geleden
  Jhon Stahl,'halfbakken argumenten'? Die 'rijke stinkerds' zullen er blijven zolang men er produkten blijft van kopen (consumenten zoals..heb je hem?)
 • John Stahl

  2 jaar geleden
  Heb daarnet die voorstelling van het klimaatbetoog van Nic Balthazar eens bekeken. Op momenten had ik plaatsvervangende schaamte voor zijn halfgebakken argumenten en oplossingen. Zolang rijke stinkerds blijven vliegen en containerschepen hun brol uit China hier blijven afladen kan het mij geen barst schelen. Denken de politiekers en ondernemers trouwens dat al die elektrische taxis in China op groene elektr. rijden. Steenkoolcentrales, ja!!
 • Daniel Corstjens

  2 jaar geleden
  Frequentere en langere hittegolven zullen impact hebben op de prestaties van werknemers, waarschuwt het rapport. Vorig jaar gingen al 45 miljard werkuren verloren door extreme hitte in vergelijking met 2000. Dat is waar ze voor vrezen,minder opbrengst! En voor de rest zijn wij maar een nummerke dat geld in het laadje moet brengen.
 • Peter Janssens

  2 jaar geleden
  @Hans Schoenen: Ik ontken niet dat er iets fout zit. Wel dat de overheid hier iets aan kan veranderen door belastingen te heffen. Wel dat bepaalde onderzoekers deze 'bevindingen' moeten doen of ze zijn hun subsidies kwijt. Wel dat de massa makkelijk bespeeld wordt door de mensen aan de macht. Wel dat de media hier nog een schepje bovenop doet. Wel dat je kritisch moet blijven tegenover alles wat je leest en moet proberen om de verborgen agenda's te ontdekken.
 • Michel Den Dikke

  2 jaar geleden
  De culturele verrijking kan natuurlijk in hun land van herkomst gaan helpen aan een betere en milieuvriendelijkere leefomgeving ipv te helpen die van ons mee naar de kloten te helpen?

Wetenschap & Planeet