Tiger Ye, schuilnaam voor een 21-jarige student die het coronavirus opliep.
Volledig scherm
PREMIUM
Tiger Ye, schuilnaam voor een 21-jarige student die het coronavirus opliep. © Tiger Ye

Zo voelt het om het coronavirus op te lopen: “Hoesten alsof ik doodging”

Koorts, droge hoest, grieperig gevoel. We kennen de symptomen van het nieuwe coronavirus Covid-19 ondertussen wel. Toch van horen zeggen. Maar Kem Senou Pavel Daryl en Tiger Ye - twee studenten van 21 in China - ondervonden ze aan den lijve. Het ziektebeeld kent vele gradaties: de enige Belgische patiënt, Philip Soubry (54), voelde totaal niks, Senou ondervond ook niet gek veel last, maar Tiger Ye had wél stevig prijs. “Helse pijnen over heel mijn lichaam.”

8 reacties

 • mariette van bosch

  2 jaar geleden
  Denk dat China een beetje uit de pas gelopen heeft, dat nu gebeurd is weer door mensen handen gedaan, en we zullen weer niet weten wat of wie er gestraft is Wel raar dat het juist gebeurd in het jaar van de verkiezingen in Amerika, maar hoop de de schuldigen gestraft worden
 • Lisette Theunis

  2 jaar geleden
  Ik dacht dat dit geen griepvirus was ? Waarom al die paniek dan ?
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Als dat virus wereldwijd kan toeslaan zal het veel meer doden dan 80.000 veroorzaken, Rudi Dewit. Momenteel zijn dat er al ongeveer 2800 op samen 85.000 lichte en zware besmettingen. De Spaanse griep met een stam waar we geen weerstand tegen hadden maakte tussen 100 en 200 miljoen doden de vorige eeuw. Sterftecijfer was volgens de WHO 2%. Bij dit virus momenteel 3,25%. Kan nog erger. Bij gelijkaardige virussen als SARS was het 9,6% en bij MERS 34,4%.
 • Rudi Dewit

  2 jaar geleden
  Zoveel paniek, het griepvirus maakt elk jaar wereldwijd meer dan 80000 doden.
 • Andy De Schieter

  2 jaar geleden
  Die dragen allemaal hun masker verkeerd. Natuurlijk vinden die dat als je een masker of stofmasker draagt, dat dit wat zwaarder ademt en dan maken ze maar een opening, de dwazen.

Wetenschap & Planeet