Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zijn we te proper? Steeds meer kinderen krijgen diabetes type 1

Steeds meer minderjarigen lijden aan diabetes type 1. Bij kinderen jonger dan 15 is er een jaarlijkse stijging met 3,7 procent. Een sluitende verklaring voor die toename van de auto-immuunziekte is er echter niet.

45 reacties

 • Don Tessers

  4 jaar geleden
  Kinderen nemen op jonge leeftijd al met gewicht toe, het zou een goede zaak zijn alle fastfood zaken te sluiten en minder snoep geven.
 • Hans Schoen

  4 jaar geleden
  erfelijk is 5 tot 10 procent... de rest je levensstijl. ZUIVEL is zeker en vast 1 vd oorzaken maar dat willen we niet toegeven, niet?
 • bram van bossuyt

  4 jaar geleden
  Ik ben zelf diabetespatiënt en ik erger me enorm aan allerlei domme reacties die hier gegeven worden. Deze reacties zijn misplaatst. Met al die slimmeriken hier is het een wonder dat de wetenschap al niet verder staat in het vinden van een oplossing/medicijn voor diabetes type1.
 • Freddy De Vos

  4 jaar geleden
  Natuurlijk, ik gebruik al 5 jaar geen shampoo en zeep meer. Die producten beschadigen je huid!
 • heinz wolf

  4 jaar geleden
  Vroeger hadden we vaak niet de mogelijkheid of wasten onze handen geen 10-12 keer per dag. Maar we waren gezonder. Het waterverbruik zou op die manier ook verminderen!
 1. Aantal hiv-diagnoses licht gestegen: “België moet een tandje bijsteken”

  Aantal hiv-diagnoses licht gestegen: “België moet een tandje bijsteken”

  Het aantal hiv-diagnoses in België is in 2021 met 4 procent gestegen. Vorig jaar kregen 781 personen een hiv-diagnose. Dat meldt het gezondheidsinstituut Sciensano vandaag. In een reactie op het onderzoek laat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) weten dat de federale overheid 1 miljoen euro extra budget voorziet voor een hiv-plan om de hiv-epidemie in België onder controle te krijgen. “België moet écht een tandje bijsteken.”