Een lading vaccins verscheept via Covax komt aan in Soedan.
Volledig scherm
Een lading vaccins verscheept via Covax komt aan in Soedan. © AFP

WHO waarschuwt dat pandemie nog tot diep 2022 zal aanslepen: "Jaar langer dan nodig”

We zijn nog lang niet verlost van de coronapandemie. Dat zegt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Corona “zal een jaar langer dan nodig duren”, volgens de WHO, omdat de armere landen niet voldoende vaccins krijgen.

  1. OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettingen dit jaar, ook hospitalisaties stijgen met meer dan 50 procent

    OVERZICHT. Maandag dagrecord aantal besmettin­gen dit jaar, ook hospitali­sa­ties stijgen met meer dan 50 procent

    We zitten in de vierde golf en alle coronacijfers blijven dan ook in negatieve zin evolueren. Dat blijkt uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Zowel het aantal besmettingen als het aantal ziekenhuisopnames stijgt met 53 procent. Voor afgelopen maandag zijn er voorlopig zelfs al bijna 6.500 nieuwe coronagevallen geregistreerd, een dagrecord dit jaar. Het definitieve cijfer kennen we morgen pas.
  2. Groot-Brittannië bant reizigers uit zes Afrikaanse landen om nieuwe variant die “ergste tot nu toe kan zijn”

    Groot-Brittannië bant reizigers uit zes Afrikaanse landen om nieuwe variant die “ergste tot nu toe kan zijn”

    In Zuid-Afrika is een nieuwe variant van het coronavirus ontdekt. Dat hebben wetenschappers bekendgemaakt. Het Verenigd Koninkrijk plaatst zes Afrikaanse landen (Zuid-Afrika, Namibië, Lesotho, Botswana, Eswatini en Zimbabwe) op de rode lijst uit bezorgdheid om de nieuwe variant. Alle vluchten naar die landen worden opgeschort en terugkerende Britse reizigers moeten in quarantaine op hotel. Experts zeggen dat de nieuwe variant “de ergste tot nu toe kan zijn”.

Wetenschap & Planeet