Volledig scherm
© AP

WHO keurt resolutie goed over transparantie op geneesmiddelenmarkten

De lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waartoe ook België behoort, hebben een resolutie goedgekeurd waarin ze meer transparantie vragen op de geneesmiddelenmarkten. Doel van de resolutie is om de lidstaten te helpen beslissen over aankoop van gezondheidsproducten en betere prijzen te onderhandelen, aldus de WHO.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. Psychologen waarschuwen voor gevolgen van voltijds thuiswerk

  Psycholo­gen waarschu­wen voor gevolgen van voltijds thuiswerk

  Psychologen waarschuwen voor de gevolgen van langdurig en voltijds thuiswerk zoals dat tijdens deze coronacrisis voor heel wat werknemers de regel is geworden. Het wegvallen van de werkvloer kan zorgen voor sociaal isolement en wie thuis werkt heeft het vaak moeilijk om de grens met het privéleven te bewaken. Begrip van de werkgever en praktische zaken zoals een ergonomische bureaustoel kunnen het thuiswerk verlichten.
 1. Luchtvervuiling en vaccin-twijfel: dit zijn de 10 grootste bedreigingen voor onze gezondheid in 2019

  Luchtver­vui­ling en vac­cin-twij­fel: dit zijn de 10 grootste bedreigin­gen voor onze gezondheid in 2019

  Elk jaar zet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de grootste bedreigingen voor de globale gezondheid op een rij. Naast bekende gevaren als hiv en ebola, komen er dit jaar ook enkele nieuwkomers binnen in de top tien. Zo waarschuwt de WHO dit jaar ook voor de dodelijke gevolgen van luchtvervuiling, en staat voor de eerste keer ook de terughoudendheid om te vaccineren op de lijst.
 2. Wereldgezondheidsorganisatie beter gewapend voor bestrijding epidemieën

  Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie beter gewapend voor bestrij­ding epidemieën

  De wereldgezonheidsorganisatie (WHO) is volgens haar directeur-generaal beter tegen epidemieën gewapend dan enkele jaren geleden. "Deze week hebben we gezien dat de hervormingen, die we in ons noodhulpprogramma hebben doorgevoerd, functioneren", zei Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag in Genève. Na de nieuwe uitbraak van een ebola-epidemie in Congo met tot dusver negen doden hebben alle niveaus van de WHO samengewerkt om sneller te kunnen reageren, zei Tedros ter afsluiting van de jaarvergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas

Wetenschap & Planeet