Volledig scherm
© AP

WHO keurt resolutie goed over transparantie op geneesmiddelenmarkten

De lidstaten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), waartoe ook België behoort, hebben een resolutie goedgekeurd waarin ze meer transparantie vragen op de geneesmiddelenmarkten. Doel van de resolutie is om de lidstaten te helpen beslissen over aankoop van gezondheidsproducten en betere prijzen te onderhandelen, aldus de WHO.

2 reacties

 • johanneke li

  2 jaar geleden
  sommige pharma-bedrijven vragen woekerprijzen! dit had al lang aan banden gelegd moeten worden! hoewel het een begin is, lijkt me dit akkoord nog maar een flauwe poging om het recht te zetten...
 • Ka Ka

  2 jaar geleden
  Afgezwakte tot iets dat enkel papierverspilling is.
 1. Antwerpen tweede en Brussel achtste Europese stad met dodelijkste stikstofdioxide

  Antwerpen tweede en Brussel achtste Europese stad met dodelijk­ste stikstofdi­oxi­de

  In een rangschikking van duizend Europese steden naar de mortaliteitsgraad door stikstofdioxide (NO2) staat Antwerpen op de tweede en Brussel op de achtste plaats. Dat blijkt uit een studie door het Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) in samenwerking met onderzoekers van het Swiss Tropical and Public Health Institute (Swiss TPH) en de Universiteit van Utrecht, die gepubliceerd werd in The Lancet Planetary Health.
 2. Luchtvervuiling en vaccin-twijfel: dit zijn de 10 grootste bedreigingen voor onze gezondheid in 2019

  Luchtver­vui­ling en vac­cin-twij­fel: dit zijn de 10 grootste bedreigin­gen voor onze gezondheid in 2019

  Elk jaar zet de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de grootste bedreigingen voor de globale gezondheid op een rij. Naast bekende gevaren als hiv en ebola, komen er dit jaar ook enkele nieuwkomers binnen in de top tien. Zo waarschuwt de WHO dit jaar ook voor de dodelijke gevolgen van luchtvervuiling, en staat voor de eerste keer ook de terughoudendheid om te vaccineren op de lijst.
 1. Wereldgezondheidsorganisatie beter gewapend voor bestrijding epidemieën

  Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie beter gewapend voor bestrij­ding epidemieën

  De wereldgezonheidsorganisatie (WHO) is volgens haar directeur-generaal beter tegen epidemieën gewapend dan enkele jaren geleden. "Deze week hebben we gezien dat de hervormingen, die we in ons noodhulpprogramma hebben doorgevoerd, functioneren", zei Tedros Adhanom Ghebreyesus vandaag in Genève. Na de nieuwe uitbraak van een ebola-epidemie in Congo met tot dusver negen doden hebben alle niveaus van de WHO samengewerkt om sneller te kunnen reageren, zei Tedros ter afsluiting van de jaarvergadering van de Wereldgezondheidsorganisatie.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo

Wetenschap & Planeet