(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © REUTERS

WHO beveelt voortzetting vaccinatie AstraZeneca aan

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt "voor het moment" de voortzetting van vaccinatieprogramma's met het vaccin van AstraZeneca aan. Dat heeft de organisatie vandaag meegedeeld tegen de achtergrond van de ongerustheid over het voorkomen van tromboses.

2 reacties

 • Mirelle Vandenbroucke

  1 maand geleden
  Het WHO en andere hoge instanties MOETEN AstraZeneca wel goedkeuren, omdat dit goedkoopste vaccin (1,4 euro) het enigste is wat veel armere landen hebben of zich kunnen veroorloven (en het is beter dan niets). Men heeft de lat zeer laag gelegd: vanaf 50 % efficiëntie wordt een vaccin al goedgekeurd. Men rekent erop dat landen die zich wél een 10 keer duurder mRNA-vaccin zoals Pfizer kunnen veroorloven, hun volk daarmee zelf veel beter gaan beschermen, maar In België is dat blijkbaar niet nodig.
 • Wilfried Dylst

  1 maand geleden
  Het WHO beveelt? Waar halen zij het recht om iemand ook maar iets te bevelen? Zij zijn een onpartijdig orgaan dat zich niet heeft te moeten met anderen laat staan bevelen uit te schrijven. Schoon zwijgen want ik beslis nog steeds zelf of mij laat vaccineren en met wat !
 1. Al 15 Nederlanders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten
  2

  Al 15 Nederlan­ders op vaccinreis naar Servië, reisbureau wil zich ook op Belgen richten

  Al zo’n vijftien Nederlanders zijn naar Servië gereisd om daar tegen corona gevaccineerd te worden. Het ex-Joegoslavische land kampt met een vaccinoverschot en ent daarom ook buitenlanders in. Een reisbedrijfje uit Eindhoven verzorgt voor geïnteresseerden de vlucht, het verblijf en nodige Servische paperassen. Kanttekening bij het verhaal: Servië zet Russische en Chinese vaccins, dewelke nog niet door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) zijn goedgekeurd.
 2. Meteen kritiek op QVAX: “Privébedrijf mag je rijksregisternummer niet vragen”
  11

  Meteen kritiek op QVAX: “Privébe­drijf mag je rijksregis­ter­num­mer niet vragen”

  Nog geen 24 uur na de start van de QVAX-website, waarmee je jezelf op de vaccinreservelijst kan zetten, klinkt er bakken kritiek bij expert Matthias Dobbelaere-Welvaert van non-profitorganisatie Ministry of Privacy. Zolang er niet meer duidelijkheid is, raadt hij iedereen aan om zich voorlopig niet te registreren. De website is in opdracht van de overheid door een privébedrijf gebouwd. “Een privébedrijf mag niet je rijksregisternummer vragen”, zegt hij bij HLN LIVE.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet