Een vrouw die aan covid-19 lijdt krijgt de antilichamencocktail van Regeneron en Roche toegediend.
Volledig scherm
Een vrouw die aan covid-19 lijdt krijgt de antilichamencocktail van Regeneron en Roche toegediend. © REUTERS

WHO beveelt antilichamen Regeneron aan bij risicopatiënten

De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt voortaan in specifieke gevallen een behandeling met de antilichamencocktail van farmabedrijven Regeneron en Roche aan tegen Covid-19. Het gaat om het middel dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump kreeg toen hij vorig jaar een coronabesmetting opliep.

  1. Reconstructie van uitzonderlijke inspanningen om Trump te redden van Covid-19: “Stafchef vreesde dat president zou sterven”

    Reconstruc­tie van uitzonder­lij­ke inspannin­gen om Trump te redden van Covid-19: “Stafchef vreesde dat president zou sterven”

    In oktober 2020 stond het Witte Huis onder hoogspanning: Donald Trump was besmet met het coronavirus. Zijn gezondheidstoestand verslechterde zienderogen. Medewerkers vreesden dat de president het niet zou halen en begonnen een race tegen de klok om aan levensreddende medicijnen te geraken. De paniek sloeg toe en het Witte Huis was totaal onvoorbereid, waardoor het team van vicepresident Mike Pence niet eens werd geïnformeerd over een plan om hem te beëdigen als Trump arbeidsongeschikt zou worden.
  2. Europees geneesmiddelenagentschap onderzoekt of Trumps ‘wondermiddel’ tegen corona groen licht kan krijgen

    Europees geneesmid­de­le­na­gent­schap onderzoekt of Trumps ‘wondermid­del’ tegen corona groen licht kan krijgen

    Voormalig president Trump nam tijdens zijn coronabesmetting het toen experimentele middel REGEN-COV van het Amerikaanse bedrijf Regeneron. Het medicijn is een soort “antistoffen-cocktail”, een techniek die veelvuldig onderzocht wordt. Uit een fase 3-onderzoek van Regeneron en partner Roche blijkt dat ook hun antistoffen wel degelijk zouden kunnen helpen in de strijd tegen het coronavirus.