.
Volledig scherm
. © REUTERS

Wetenschappers van UZ Gent zetten grote stap om HIV definitief te genezen

Onderzoekers van het UZ-Gent hebben een belangrijke stap gezet om het HIV-virus op termijn te kunnen uitschakelen en aids definitief te genezen. Het dodelijke virus is vandaag onder controle dankzij dure aidsremmers, maar patiënten hervallen van zodra ze stoppen met die medicatie. Door de schuilplaats van het restvirus te ontdekken hopen de wetenschappers het virus op termijn definitief uit te schakelen.

24 reacties

 • Antoon Soetens

  2 jaar geleden
  Voor iemand die nog nooit aan onderzoek gedaan heeft kan men vertellen wat men wilt maar een onderzoeker start van nul, wat is gekend van het biologisch systeem wat niet,het antwoord is simple men kent tot heden NIETS, dus ingrijpen in een ongekend medium kan niet zonder schade te berokkenen. Bijgevolg moet men in de andere richting kijke, uitwendige behandeling met producten die levende cellen zijn, dat werd nietgedaan dus uw onderzoek is waardeloos, spijtig.
 • freddy milants

  2 jaar geleden
  En zal hier onbetaalbaar zijn.
 • Erik Claessens

  2 jaar geleden
  Fantastisch!!!
 • Marcel Vandamme

  2 jaar geleden
  Hopelijk niet voor 1.9 miljon euro...
 • Jan Verstrepen

  2 jaar geleden
  Ongelooflijk wat die mensen kunnen en ze worden niet betaald met miljoenen euro's en zijn geen overbetaalde CEO's.
 1. VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwende behandelingen diabetes

  VUB-professor Willem Staels bekroond voor onderzoek naar vernieuwen­de behandelin­gen diabetes

  De European Society for Pediatric Endorinology (ESPE), de internationale organisatie die de behandelingen van endocriene ziekten bij jongeren wil verbeteren, heeft professor Willem Staels, onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en kinderarts aan het UZ Brussel, bekroond. Staels kreeg de ‘Young Investigator Award’, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan jonge veelbelovende onderzoekers voor uitmuntend wetenschappelijk werk in het domein van de kinderendocrinologie, voor zijn onderzoek naar diabetes. Dat deelt de VUB zondag mee.

Wetenschap & Planeet