Een Amerikaanse familie neemt afscheid van hun aan Covid-19 overleden vader en echtgenoot. Foto van begin dit jaar.
Volledig scherm
Een Amerikaanse familie neemt afscheid van hun aan Covid-19 overleden vader en echtgenoot. Foto van begin dit jaar. © REUTERS

Wereldwijd verloren zeker 1,5 miljoen kinderen minstens één ouder door Covid-19

Wereldwijd hebben 1,5 miljoen kinderen minstens een ouder, een grootouder of een andere verzorger verloren door de coronapandemie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Imperial College London. 

 1. Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pride-proof
  TV

  Van ‘Queer Eye’ tot ‘Queer as Folk’: met deze titels kijkt u helemaal Pri­de-proof

  Brussel hing in mei al trots de vlaggen uit, de rest van de wereld volgde in juni en in augustus beleeft de Scheldestad met ‘Antwerp Pride’ traditioneel haar LGBTQ+-hoogmis. Maar een 15-jarige jubileum-editie met alle toeters, bellen, binders en pailletten is niet compleet zonder een even kleurrijk en inclusief tv-lijstje. Want ook vanop de bank kunt u zich vergapen aan op en top queer reeksen die beroeren, ontroeren, entertainen en informeren. Dat de optocht niet zomaar een bandeloos feestje is, maar begon als een opstand voor gelijke rechten en vrijheden leert u in de documentairereeks ‘Pride’ op Disney+. Waarna shows als ‘Queer as Folk’ op STARZPLAY, ‘Our Flag Means Death’ op Streamz en ‘It’s a Sin’ op VRT NU u met een lach en een traan de mensen achter het acroniem tonen.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 1. Dochter moet definitief afscheid nemen van mama die naast haar ligt op Covidafdeling

  Dochter moet definitief afscheid nemen van mama die naast haar ligt op Covidafde­ling

  Anabel Sharma (49) en haar moeder Maria Rico (76) werden halfweg oktober op dezelfde dag opgenomen met Covid-19 op de intensivecareafdeling van het ziekenhuis in het Britse Leicester. Enkele weken later werd Anabels bed naast dat van haar stervende moeder geplaatst om definitief afscheid te nemen. De Britse vrouw doet nu voor het eerst haar hartverscheurende verhaal over hun laatste foto samen: hand in hand op de Covidafdeling.
 2. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 3. Arts (52) sterft aan corona na wanhoopskreet: “Op deze manier gaan zwarte mensen dus dood”

  Arts (52) sterft aan corona na wanhoops­kreet: “Op deze manier gaan zwarte mensen dus dood”

  Een vrouwelijke arts uit de Amerikaanse staat Indiana is zondag overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Haar overlijden maakt veel los omdat het ziekenhuispersoneel haar klachten niet serieus genomen zou hebben. “Als ik blank geweest was, zou dit niet gebeurd zijn”, stamelde de vrouw in een filmpje dat ze twee weken vóór haar dood opnam. De beelden gaan massaal rond op sociale media.

Wetenschap & Planeet