Op 20 december ging in Wales de nationale lockdown in. De straten in Cardiff lagen er verlaten bij.
Volledig scherm
Op 20 december ging in Wales de nationale lockdown in. De straten in Cardiff lagen er verlaten bij. © AP

Welshe studie: “Restaurants, supermarkten en fitnesscentra lijken risico op coronabesmetting niet te vergroten”

Het is niet in de supermarkt, op restaurant of in het fitnesscentrum dat we een verhoogd risico lopen op een besmetting met Covid-19. Dat valt af te leiden uit een nieuwe studie van Public Health Wales, de Welshe Sciensano, op basis van een online enquête, die bij 2.820 respondenten peilde naar de risicofactoren binnen een gemeenschap.

23 reacties

 • Michel Jacobs

  4 weken geleden
  Wat fitnesscentra betreft kan ik u alvast melden dat er tal van besmettingen in ons land zijn, die rechtstreeks daarnaar kunnen herleid worden. Je moet toch geen genie zijn om direct te beseffen dat een gesloten ruimte waar iedereen zit te zweten en te puffen als een bijna professionele incubator voor het coronavirus functioneert.Café's, dat hangt van de situatie ter plaatse af, restaurants , daar kan ik inkomen.
 • patrick feyen

  1 maand geleden
  Ik zit alle dagen met meer collega's samen dan in een restaurant! Ze hebben eerst iedereen op kosten gejaagd en dan gesloten?
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Er waren meerdere andere studies in het buitenland die het risico van de horeca wel aantoonden. Een studie op bestelling zeker.
 • Pol Van Gils

  1 maand geleden
  Daar moet ik geen studie voor doen omdat te weten te komen hoor. De horeca heeft zoveel moeite gedaan om de eerste keer terug te kunnen openen en ze steken deze mensen een mes in de rug om terug te sluiten, goed wetende dat daar niet meer besmettingen van kwamen. Als ik elke dag zie hoe ze mijn kinderen op een overvolle bus of tram steken, dan vrees ik dat daar wel eens een besmetting kan gebeuren.
 • Jef Denijs

  1 maand geleden
  En eerder werd van fitnesscentra het tegendeel beweerd, van de rest ook trouwens.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet