Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © BELGA

Welk vaccin neemt u best, als u zelf mag kiezen?

Als het van de Taskforce Vaccinatie afhangt, kan straks wie jonger is dan 41 jaar vrijwillig opteren voor een inenting van Johnson & Johnson. Vier vragen over de verschillende vaccins.

39 reacties

 • Carine Remue

  1 jaar geleden
  Waarom moeten ouderen en risico patienten 12 weken wachten op 2e spuit astra zeneca. En de nu ingeente met astra zeneca maar 8 weken. Discriminatie. Deze kunnen al op reis en gaan fuiven. Hebben EU vaccinatiepas op zak, geen test meer, en geen quarantaine
 • Peter Verbeeck

  1 jaar geleden
  Ik ben tevreden over Pfizer. Moderna is oke. De anderen hebben een klein risico maar 't moet je maar overkomen
 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  Nu vragen ze de jeugd om op eigen risico JJ te nemen. minst beschermend. De jeugd moet zeker meer beschermd zijn daar zit het virus het meest. Hier werken ze weer andersom.
 • Karine Verdonck

  1 jaar geleden
  Vind het heel raar dat risicopatienten ,zoals ik,met Astra Zeneca worden ingeent ,het minst beschermende en ook nog is langer wachten op de 2de...in mijn vriendenkring hebben alle gezonde mensen Pfizer gekregen ,waar je na 5 weken de 2de al krijgt en tegen alle varianten beschermd bent ! Hebben we nog ni genoeg mss ?wij zouden het best beschermende moeten krijgen en sneller
 • Sofie Vanderhoogerheide

  1 jaar geleden
  Een consequente overheid, is dat te veel gevraagd? De federale minister van volksgezondheid, in overleg met de 8 andere, beslist om het J&J vaccin niet meer op te nemen in de vaccinatiestrategie voor -41 jarigen. De Vlaamse minister van Volksgezondheid zet een campagne op om zich toch te laten vaccineren (kansberekening). Ofwel is het veilig, ofwel niet. Maar ze moeten die honderdduizenden vaccins toch aan iemand kwijt. Triestig schouwspel.
 1. Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Pijn in je oren tijdens het vliegen? Deze simpele techniek die duikers gebruiken biedt redding

  Een pijnlijke druk in je oren tijdens het opstijgen of landen. Veel mensen klagen erover tijdens hun vliegreis. Slikken en kauwen zijn de meest gekende middeltjes om de pijn te verzachten, maar hoe zit het met oordopjes of neusspray? En wat doe je als de pijn echt onhoudbaar is? Wij vroegen het aan neus-keel-oorarts Christian Desloovere (UZ Leuven). “Als je verkouden bent, ondervind je meer last.”

Wetenschap & Planeet