Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Welk vaccin is binnenkort klaar? Dit zijn de 9 kanshebbers

Ergens de komende weken zou het zomaar eens zo ver kunnen zijn: de bekendmaking van ’s werelds eerste, echte vaccinresultaten, getest op een échte bevolking waar het virus rondgaat. De kanshebbers op een rij, allemaal verschillend en met Oxford University en AstraZeneca op kop.

7 reacties

 • Luc Clerens

  2 jaar geleden
  Van Pfizer is geweten dat er vol op geproduceerd wordt en dat alles voor de V.S markt is bedoeld. Ook wat in Puurs wordt geproduceerd.
 • Jurgen De doncker

  2 jaar geleden
  Mij gaan ze op een tafel moeten vastbinden eer ik dit vaccin wil en dan nog.
 • Jurgen De doncker

  2 jaar geleden
  Hopelijk is het vaccin van de klagers snel klaar.dat ze daar ziek kunnen van worden of beter niet.de idioten van de wereld moeten kunnen blijven bang gemaakt worden.
 • Jerome Steens

  2 jaar geleden
  Raar he toen trump even geleden zei dat hij voor het einde van het jaar een vaccin ging hebben hij afgeschilderd werd als een leugenaar en nu is er toch nog voor het einde van het jaar , zolang ze maar iets tegen hem kunnen zeggen.
 • Bart De Graeve

  2 jaar geleden
  Een vaccin bij -70°C bewaren is natuurlijk niet realistisch, dus Pfizer krijgt het moeilijk. En Moderna heeft een diepvries van -18° C nodig. De situatie met de Chinese vaccins is onduidelijk; als eentje slechts wordt vergund voor één jaar en alleen mag worden verstrekt aan het leger, is ie dan wel goed getest? En nu blijkt dat er voor sommigen een tweede injectie noodzakelijk is. 
 1. De verschillende soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commercieel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”
  PREMIUM

  De verschil­len­de soorten DNA-tests: wat kosten die en word je er wijzer van? “Het commerci­eel belang van de aanbieder is meestal groter dan het nut”

  Onbekende neven, hét bewijs dat je afstamt van een beroemdheid, willen weten waar je roots liggen of zekerheid over wie je vader (niet) is: er zijn zoveel redenen waarom je jouw DNA zou willen laten onderzoeken. En bijna evenveel bedrijven die DNA-testen aanbieden. Welke test moet je kiezen, hoeveel kost dat en wat kom je ermee te weten? Onze journaliste probeerde er één uit om een familiemysterie op te lossen. Twee experten zetten de puntjes op de i.
 1. Zijn we er nu slechter aan toe dan tijdens de eerste golf? Professor biostatistiek legt uit
  PREMIUM

  Zijn we er nu slechter aan toe dan tijdens de eerste golf? Professor biostatis­tiek legt uit

  “Als we niet opletten, zijn we er slechter aan toe dan tijdens de eerste golf”, meent biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KULeuven). “Er liggen nu weliswaar minder coronapatiënten in het ziekenhuis dan tijdens de piek van april, maar de curve gaat nog steeds steil omhoog. Volgens het donkerste scenario zullen 10.000 ziekenhuisbedden bezet zijn in december. Maar, als ons gedrag wijzigt kunnen we dat nog vermijden.”