Professor psychiatrie Manuel Morrens (UAntwerpen): “Die tsunami van psychiatrische patiënten komt niet, hij is er al. Veel mensen zitten thuis in hun bubbel depressief te wezen en door onduidelijke vooruitzichten en de vrees rond de varianten neemt de angst toe voor mensen die het al moeilijk hebben.”
Volledig scherm
PREMIUM
Professor psychiatrie Manuel Morrens (UAntwerpen): “Die tsunami van psychiatrische patiënten komt niet, hij is er al. Veel mensen zitten thuis in hun bubbel depressief te wezen en door onduidelijke vooruitzichten en de vrees rond de varianten neemt de angst toe voor mensen die het al moeilijk hebben.” © REUTERS

“We zetten ons schrap voor lange nasleep met een tsunami van depressies, psychosen en beroertes”

De universiteit van Oxford komt met een weinig opbeurende studie waaruit blijkt dat liefst 1 op 3 mensen die met Covid-19 besmet raakten binnen de zes maanden aan een neurologische of psychiatrische aandoening lijdt. Dat gaat van beroertes en geheugenverlies tot depressies en angstaanvallen. De impact van corona op ons brein en zenuwstelsel bleef lang onderbelicht, en dat betreurt zowel professor neurologie Paul Boon (UGent) als professor psychiatrie Manuel Morrens (UAntwerpen). “We moeten ons, eens de acute infecties bedwongen zijn, schrap zetten voor een lange nasleep met een tsunami van patiënten met hersenaandoeningen en psychiatrische problemen.”

  1. Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?
    Play

    Boot lijkt boven de zee te zweven. Hoe is dat mogelijk?

  2. Verkeersagressie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen
    Play

    Verkeers­agres­sie loopt uit de hand: bestuurder trekt wapen

Wetenschap & Planeet