ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wat zijn de meest frequente bijwerkingen? En heeft een kind toestemming nodig van de ouders? Specialisten beantwoorden vragen over vaccinatie bij 12- tot 15-jarigen

Kinderen tussen 12 en 15 jaar kunnen zich ook laten vaccineren tegen het coronavirus. Vaccinologen, die zich zorgen maken over de woekerende deltavariant, juichen dat toe omdat zo sneller groepsimmuniteit wordt bereikt. Toch zijn er ook veel vragen. Specialisten geven de antwoorden. 

7 reacties

 • Gertie Daerden

  1 jaar geleden
  Heeft men al onderzocht waarom kinderen niet ziek worden? Misschien torenhoge natuurlijke antistoffen. Er is geen enkele selectiviteit, individualiteit, persoonlijk patiëntendossier om te kijken voor wie het vaccin nu werkelijk een meerwaarde is. Vaccineren is blinde vogelpik geworden. Overheden hebben wurgcontracten met Farma, waardoor iedereen voor de bijl moet, het gaat om zeer véééééééééééél geld.
 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  Het is niet gezond dat ik mijn hond met klontjes suiker zoethou :-) maar ik kan hem wel allerlei toerkes laten doen. Geef mensen het recht om (persoonlijk) na te denken over hun leven.
 • Denise Grijsen

  1 jaar geleden
  Voor we een kind een keuze zelf laten maken in de opgroei. Leren we het eerst na te denken voor het doet. Op school halen we immers ook geen diploma zonder de leerstof ervan te kennen. Zo is het in de groei ook en zal het kind met gezond verstand een keuze kunnen maken.
 • Augustson Tim

  1 jaar geleden
  Kinderen vaccineren tegen een virus dat hen niet ziek maakt. Had men dit enkele jaren geleden geopperd, dan had men u voor gek verklaard. De meeste virolgen doen dat trouwens nu ook, maar die halen de media niet. Kijk eens naar de vooraanstaande Deense topvirologe Christine Stabell Benn en ook naar het advies van het WHO TEGEN het vaccineren van kinderen. Dit wordt allemaal compleet genegeerd ! Bah.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Als mijn kind dat zou willen, ik zou het meteen aanmoedigen. Ik zou er ook wel een goed gesprek mee hebben dat dit gaat over keuzes maken. Maar ik zou het wel in de richting sturen van het vaccin wel te nemen.