REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Wanneer kunnen we ons laten inenten? En hebben we de andere vaccins nog nodig? Antwoord op uw vragen over vaccin van Pfizer-BioNTech

Dit zou wel eens het beste nieuws van 2020 kunnen zijn. Pfizer zegt dat zijn experimentele coronavaccin meer dan 90 procent effectief is. Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen spreekt van “een historisch moment”. Dit jaar kunnen al 10 tot 20 miljoen mensen worden ingeënt. Toch rijzen er ook bedenkingen.

18 reacties

 • Pierre De Bock

  1 jaar geleden
  Beste Oswald Billiet,Niet te euforisch. Pfizer is een Amerikaans bedrijf, dus zullen die eerste miljoenen vaccins naar Amerika gaan, denk ik.De rest van de wereld komt dan vermoedelijk later aan de beurt.De Bock Pierre
 • Luc Deville

  1 jaar geleden
  Hopelijk blijven de gewestregeringen met hun poten van de vaccins af.
 • chris eeckhout

  1 jaar geleden
  De snelheid en “doeltreffendheid?”van de Belgische politici kennende, zal het “ kalf eerst moeten verdronken zijn “ alvorens zij wakker schieten!
 • jean-pierre vlasschaert

  1 jaar geleden
  Al diegenen die hier verkondigen dat ze geen vaccin willen moeten dan maar een verklaring ondertekenen dat ze in geval van besmetting geen zorgen nodig hebben in eender welk ziekenhuis en zeker geen kost veroorzaken aan de maatschappij Ze kunnen ook geen grenzen meer oversteken en zelfs in eigen land geen vakantie meer boeken.
 • Johan hendrickx

  1 jaar geleden
  Dat onze 'beleidsmakers' eerst eens zorgen dat er voor iedereen een griepspuit is! Als 60+er maar nog geen 65 kan je er namelijk geen krijgen nu.. schuldig verzuim heet dat.
 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant

  Vaccin tegen Covid-19 komt dichterbij: het vaccin van Pfizer is meer dan 90 procent effectief, zegt fabrikant

  Een coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Pfizer is volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 90 procent effectief bij het voorkomen van een besmetting. “Dit is een historisch moment”, zei Pfizer-bestuurder Kathrin Jansen volgens The New York Times. Ze noemde het een ongekende prestatie dat binnen een jaar een vaccin is ontwikkeld. Het vaccin wordt onder meer geproduceerd in de fabriek in Puurs van Pfizer.
 1. Vaccinatie doet kans op zware complicaties bij kinderen met 90 procent dalen

  Vaccinatie doet kans op zware complica­ties bij kinderen met 90 procent dalen

  Gevaccineerde kinderen hebben wel degelijk betere kaarten wanneer ze besmet geraken met het coronavirus. Dat blijkt uit twee buitenlandse studies die dinsdag ter sprake kwamen bij een door het UZ Gent georganiseerd webinar. Een besmetting bij kinderen leidt zelden tot zware complicaties, maar het Multisysteem inflammatoir syndroom (MIS-C) houdt wel risico’s in. Zo’n MIS-C is een zeldzame maar ernstige ontstekingsreactie die kan optreden na een coronabesmetting.
 2. Varkenshartpatiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte
  Play

  Varkens­hart­pa­tiënt zat in cel voor neersteken van man die op café met zijn vrouw flirtte

  Ophef rond David Bennett, de 57-jarige patiënt die vorige vrijdag in de Amerikaanse staat Maryland een varkenshart kreeg ingeplant. Bennett blijkt in 1988 een liefdesrivaal zeven messteken te hebben toegediend. Hij werd daarvoor veroordeeld en zat enkele jaren in de cel. De zus van Bennetts slachtoffer vindt dat Bennett als crimineel de medische wereldprimeur niet verdiende. Ze opent zo een ethisch debat.

Wetenschap & Planeet