ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wanneer ben ik aan de beurt voor een derde prik? De 7 meest prangende vragen over het boostervaccin voor u beantwoord

Er komt een derde boostervaccin voor iedereen. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land beslist. In totaal kregen meer dan 500.000 Belgen al een boosterprik. Wanneer krijgen we een derde prik? En zijn de centra daar klaar voor? Werkt uw Covid Safe Ticket dan nog wel? Experten beantwoorden voor u de meest actuele vragen.

33 reacties

 • CONNY NYS

  1 maand geleden
  Na de middag ga ik met veel plezier voor mijn 3 de prik , poets op een kinderopvang , en daar zie je corona zijn gang gaan hoor, hopelijk komen we hier goed door .
 • ROBERT MEYER

  2 maanden geleden
  Heb 3de prik gekregen daar wist men mij te vertellen dat het maar een halve dosis is van het Moderna vaccin,bij Pfizer krijgt ge wel een hele dosis bij derde prik,waarom kost het Moderna vaccin misschien te veel.
 • piet goethals

  2 maanden geleden
  ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest, bloedafname gedaan, en morgen of overmorgen weet ik hoe het zit met mijn afweersysteem. Na 2 vaccins astra-z, en met het oog op mijn booster prik die volgende week dinsdag komt. De juiste info over onze afweer is de enige juiste basis om tot besluiten over te gaan van wat er verder moet gebeuren. En die piste wordt veel te weinig gevolgd. Ook bij de niet gevaccineerden zijn er die anti-lichamen hebben aangemaakt, ook die piste is interessant.
 • Sylvain Helsen

  2 maanden geleden
  Hallelujah! De derde prik zit er eindelijk aan te komen! En dan mag die vierde prik ook niet langer op zich laten wachten. Uiteraard met een tussenpauze van minstens 3 tot 6 maanden. Dat is de enige manier om een begin te verkrijgen van het einde van de corona-perikelen. En wie weet, moet dit halfjaarlijks tot jaarlijks worden herhaald. So be it!
 • Marcel Vanalderweireldt

  3 maanden geleden
  Hoe rapper, hoe liever! Dat we rap van die pandemie verlost mogen zijn en eer onbekommerd op reis kunnen!
 1. Van Ranst hoopvol over omikrongolf: “Dit komt meer in de buurt van griep. We moeten ons daar mentaal op instellen”
  Play

  Van Ranst hoopvol over omikron­golf: “Dit komt meer in de buurt van griep. We moeten ons daar mentaal op instellen”

  Het aantal coronabesmettingen stijgt iedere dag pijlsnel: gemiddeld zijn er ruim 22.000 nieuwe coronagevallen per dag, een verdubbeling op weekbasis. Maar viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) ziet het niet somber in, integendeel. Bij HLN LIVE zei hij vanmorgen dat deze epidemie de richting uitgaat van iets “wat in de buurt komt van griep". “Het is een situatie die we kennen.” De omikrongolf heeft zijn piek nog niet bereikt, maar Van Ranst verwacht niet dat die piek nog heel veraf is. “De ziekte blijkt minder ernstig te zijn en dus moeten we ons daar mentaal op beginnen instellen.” Bekijk hieronder het gesprek met Van Ranst bij HLN LIVE.

Wetenschap & Planeet