ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Wanneer ben ik aan de beurt voor een derde prik? De 7 meest prangende vragen over het boostervaccin voor u beantwoord

Er komt een derde boostervaccin voor iedereen. Dat hebben de verschillende ministers van Volksgezondheid in ons land beslist. In totaal kregen meer dan 500.000 Belgen al een boosterprik. Wanneer krijgen we een derde prik? En zijn de centra daar klaar voor? Werkt uw Covid Safe Ticket dan nog wel? Experten beantwoorden voor u de meest actuele vragen.

32 reacties

 • ROBERT MEYER

  1 week geleden
  Heb 3de prik gekregen daar wist men mij te vertellen dat het maar een halve dosis is van het Moderna vaccin,bij Pfizer krijgt ge wel een hele dosis bij derde prik,waarom kost het Moderna vaccin misschien te veel.
 • piet goethals

  2 weken geleden
  ik ben vanmorgen bij de huisarts geweest, bloedafname gedaan, en morgen of overmorgen weet ik hoe het zit met mijn afweersysteem. Na 2 vaccins astra-z, en met het oog op mijn booster prik die volgende week dinsdag komt. De juiste info over onze afweer is de enige juiste basis om tot besluiten over te gaan van wat er verder moet gebeuren. En die piste wordt veel te weinig gevolgd. Ook bij de niet gevaccineerden zijn er die anti-lichamen hebben aangemaakt, ook die piste is interessant.
 • Sylvain Helsen

  3 weken geleden
  Hallelujah! De derde prik zit er eindelijk aan te komen! En dan mag die vierde prik ook niet langer op zich laten wachten. Uiteraard met een tussenpauze van minstens 3 tot 6 maanden. Dat is de enige manier om een begin te verkrijgen van het einde van de corona-perikelen. En wie weet, moet dit halfjaarlijks tot jaarlijks worden herhaald. So be it!
 • Marcel Vanalderweireldt

  1 maand geleden
  Hoe rapper, hoe liever! Dat we rap van die pandemie verlost mogen zijn en eer onbekommerd op reis kunnen!
 • Stijn Stoffels

  1 maand geleden
  Jef Bardy ... groot gelijk. Misschien moeten ze ook eerst even goed nakijken of ons eigen lichaam, na de inentingen die we hebben gekregen, toch niet sterk genoeg is om zelf terug te vechten. Of gaat het hier over euro's?
 1. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  77

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.

Wetenschap & Planeet