Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Waarom vaccineert Israël zoveel sneller dan wij?

Israël is wereldkampioen vaccineren. Nog voor april voorbij is, zal het wellicht klaar zijn met inenten. Kranten van grote landen hebben daar een simpele verklaring voor: Israël is klein, er wonen niet veel mensen, het heeft een uitstekende sociale zekerheid, sterke mutualiteiten en de gezondheidszorg is er gedigitaliseerd. Kortom: Israël is zoals België. Waarom zijn wij dan zo veel trager? Geld en planning blijken een grote rol te spelen.

12 reacties

 • Eric Van de Wynkele

  5 dagen geleden
  Omdat Israël geen lid is van Europa kan het veel beter adequaat optreden. Wij vergaan in de bureaucratie en gebrek aan bekwame leiders, zeker in deze regering.
 • Jan Van Rompaey

  1 week geleden
  Israel heeft geen 55 ministers en 9 ministers van gezondheid. Daar telt: eigen volk eerst.
 • Marlene De Smedt

  1 week geleden
  Ben blij dat Wallonië ook Frans vaccin produceert. Walen zijn onze landgenoten. Dus is dat goed voor België. En als het vaccin op het einde van het jaar erkend wordt zullen arme landen eindelijk kunnen gevaccineerd worden. 58% Vlamingen die 63% van de belastingen betalen en goed zijn voor 83% van de export van producten (geproduceerd in het buitenland?) Kan zijn maar het verschil tussen belastingen en export is veel groter dan 5%. Vermoedelijk kopen veel Belgen Waalse producten.
 • Gaston Govaerts

  1 week geleden
  Omdat Israel een regering heeft met intelligente mensen die van aanpakken weten. Dat is zowat omgekeerd evenredig met Belgie.
 • Stefaan De Vos

  1 week geleden
  De Franse leverancier Sanofi die samen met het Britse GSK onder andere in Wallonië een covid19-vaccin ontwikkelt, komt blijkbaar te laat omdat hun vaccin pas in het vierde kwartaal - oktober tot december van 2021 - beschikbaar komt. Hoe zullen Europa of Frankrijk samen met Michel daarmee omgaan? Heeft deze wetenschap een rol gespeeld bij de extra-bestelling van 300 miljoen vaccins bij Pfizer/BioNTech?
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

Wetenschap & Planeet