Julie
Volledig scherm
PREMIUM
Julie © rv

Waarom een tiener toch sterft aan corona en een 89-jarige het virus overleeft

Een 12-jarig meisje uit Gent overleed gisteren aan het coronavirus. Ondertussen overleven sommige tachtigers en zelfs enkele negentigers het virus wel. Waarom sterft een 16-jarige aan corona en overleeft een 89-jarige? Bruce Poppe, professor Menselijke Genetica aan de UGent, verklaart.

24 reacties

 • Gilles Standaert

  3 jaar geleden
  mike vanzandweghe eiwitshakes om je spieren te onderhouden? op te blazen zeker?
 • Nicolas Van Hoecke

  3 jaar geleden
  Leeftijd en gezondheid heeft helemaal niets te maken met een virus. Het is net als kanker, eens organen aangetast zijn is het gewoon hopen op een goede uitkomst. De pest, ebola, sars hadden dat al aangetoond. Bij ouderen gaat het gewoon rapper door mindere immuniteit en oudere organen.
 • Antonio Vivaldi

  3 jaar geleden
  De mens wikt,de natuur beschikt?
 • Loesje Vranken

  3 jaar geleden
  Psst Jan Roegiers hier begrijpbare uitleg: virus tast longen aan, vandaar dubbele longonsteking, daarna gaat het virus via de bloedbaan door gans het lijf naar de vitale =meest belangrijke organen vh lichaam : hart,maag,nieren enz. Bij sommige oa jonge personen blijkt nu dat ze onmiddellijk naar het hart gaan, wanneer virus een vitaal orgaan aantast valt het uit(= vb hartfalen) met de dood tot gevolg.Vandaar : in uw kot blijven.Deze simpele uitleg op nieuws geven, zodat ieder ernst begrijpt.
 • Jan Vannuffelen

  3 jaar geleden
  @ vangeel guido , bidden zal niet veel helpen denk ik .