Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © AP

VS stappen niet mee in wereldwijd initiatief voor vaccin

De Amerikaanse regering zal niet mee instappen in Covax, een internationaal initiatief dat de ontwikkeling en productie van medicijnen en vaccins tegen Covid-19 stimuleert. De VS laten zich niet beperken door multilaterale projecten die beïnvloed zijn door "de corrupte Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en China", klinkt het in een verklaring van het Witte Huis.

 1. Wetenschappers bezorgd: “Beter geen vaccin dan een zwak exemplaar”
  PREMIUM

  Wetenschap­pers bezorgd: “Beter geen vaccin dan een zwak exemplaar”

  Beter geen vaccin tegen Covid-19 dan eentje dat slechts gedeeltelijk beschermt. Dat stellen buitenlandse wetenschappers, die vrezen dat wie een zwak vaccin krijgt ervan uitgaat dat hij geen risico meer loopt, de coronaregels niet meer volgt en de pandemie daardoor net erger maakt. Professor Johan Neyts (KU Leuven) deelt die bezorgdheid. “We wachten beter iets langer op een vaccin, als dat meer zekerheid geeft.”
 2. Vorige week 2 dagen met meer dan 10.000 besmettingen, bijna 2.500 coronapatiënten in ziekenhuizen

  Vorige week 2 dagen met meer dan 10.000 besmettin­gen, bijna 2.500 coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen

  De coronacijfers in ons land blijven steil verder klimmen. Het gemiddelde aantal nieuwe bevestigde besmettingen staat nu al op 7.876 per dag. Vorige week werden op zeker twee dagen meer dan 10.000 bevestigde besmettingen gerapporteerd. Volgens geüpdatete cijfers van Sciensano waren er dinsdag 12.051 nieuwe besmettingen en woensdag 10.932. Ook in de ziekenhuizen blijft het de slechte kant op gaan. Van 12 tot 18 oktober waren er gemiddeld 251,9 ziekenhuisopnames per dag, exact een verdubbeling tegenover een week eerder.

Wetenschap & Planeet