Wie nog geen boosterprik kreeg, wordt aangemaand die te halen. De brede bevolking zal in september bovendien opgeroepen worden een tweede booster of vierde prik te laten zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Wie nog geen boosterprik kreeg, wordt aangemaand die te halen. De brede bevolking zal in september bovendien opgeroepen worden een tweede booster of vierde prik te laten zetten. © AP / Belga

VRAGENSTUK. Omzeilt de nieuwe omikronvariant onze opgebouwde immuniteit? Komt er een tweede booster voor de hele bevolking? En moeten de ziekenhuizen vrezen?

Door de opmars van subvariant BA.5 gaan de coronacijfers opnieuw de foute kant op. De gezondheidsministers roepen al wie nog geen derde prik of booster kreeg op die alsnog te laten zetten, hoogrisicopatiënten worden aangemaand een vierde prik te halen. Al uw pertinente vragen beantwoord door experts.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.

Wetenschap & Planeet