Volledig scherm
© Photo News

Voor het eerst besmettingen met Braziliaanse variant in ons land vastgesteld

In ons land zijn voor het eerst vier besmettingen vastgesteld met de Braziliaanse variant P.1 van het coronavirus. Dat meldt De Standaard en het nieuws wordt bevestigd door professor Guy Baele van het Rega-instituut (KU Leuven). De nieuwe variant baart zorgen omdat die, net zoals de Zuid-Afrikaanse variant, besmettelijker zou zijn en minder gevoelig lijkt voor antistoffen.

 1. Ondanks negatief imago is AstraZeneca-vaccin bijna zo effectief als concurrenten (én stukken goedkoper en makkelijk te bewaren)
  73

  Ondanks negatief imago is AstraZene­ca-vac­cin bijna zo effectief als concurren­ten (én stukken goedkoper en makkelijk te bewaren)

  Ons land bestelde 7,5 miljoen dosissen van het AstraZeneca-vaccin, maar dat vaccin wordt steeds vaker weggezet als “brol”. Omdat het minder zou beschermen dan de andere vaccins. “Onzin”, zeggen alle specialisten. Gevaccineerden die besmet raken met corona hebben een net iets grotere kans om een paar dagen koorts te ontwikkelen, maar dat is het dan ook.
 2. Gedragscode beschermt ex-kankerpatiënten bij afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering
  3

  Gedragsco­de beschermt ex-kankerpa­tiën­ten bij afsluiten arbeidson­ge­schikt­heids­ver­ze­ke­ring

  Wanneer iemand een verzekering gewaarborgd inkomen aanvraagt, mogen verzekeraars geen rekening meer houden met een kankeraandoening waarvan de behandeling al meer dan tien jaar geleden succesvol is afgerond. Daarover hebben de leden van sectorfederatie Assuralia een bindende gedragscode opgesteld die in werking treedt op 1 februari 2022. Sinds februari 2020 bestaat zo'n "recht om vergeten te worden" al voor ex-kankerpatiënten bij schuldsaldoverzekeringen.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgische videospel voor Switch

Wetenschap & Planeet