exhausted in office
Volledig scherm
exhausted in office © Getty Images

VN neemt burn-out mee in zijn statistieken

De burn-out of ‘het opgebrand zijn’ maakt zijn opwachting in de internationale ziekteclassificatie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), die als basis dient voor het vaststellen van gezondheidstrends en statistieken. Deze lijst is gebaseerd op de bevindingen van gezondheidsexperts over de hele wereld en is goedgekeurd door de WHO-lidstaten, die van 20 mei tot 28 mei in Genève samenzitten voor de internationale vergadering van de organisatie. "Dit is de eerste keer dat de burn-out zijn opwachting maakt in de classificatie”, verklaarde WHO-woordvoerder Tarik Jasarevic vandaag aan de pers.

 1. "Tien keer meer coronabesmettingen in ons land dan vastgesteld”

  "Tien keer meer coronabe­smet­tin­gen in ons land dan vastge­steld”

  We wisten al dat er wereldwijd een onderrapportage is van het aantal reële besmettingen met Covid-19, omdat simpelweg niet iedereen wordt getest. In een nieuwe studie bengelt België samen met Italië, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk ergens onderaan, met een detectie van nog geen 10 procent van het werkelijke aantal infecties. In Italië zijn er naar schatting zelfs 17,5 keer meer gevallen dan de bevestigde.
 2. Corona kost onze ziekenhuizen 2 miljard euro: “Dit is een vicieuze cirkel. Als er niets verandert zal de financiële schade groter worden”
  PREMIUM

  Corona kost onze ziekenhui­zen 2 miljard euro: “Dit is een vicieuze cirkel. Als er niets verandert zal de financiële schade groter worden”

  Ze zijn onze rots in de branding in deze pandemie, maar de ziekenhuizen riskeren zelf ten onder te gaan. De behandeling van de vele coronazieken haalt het al jaren fragiele verdienmodel helemaal onderuit. De impact van Covid-19 op de boekhouding van de hospitalen is desastreus volgens een Belfius-studie. Het verwachte verlies voor 2020: zo’n 2 miljard euro. Hoe kan het dat de Belgische ziekenhuizen zoveel verlies draaien in deze tijden? En hoe moet het verder?
 1. Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Heimwee naar The Masked Singer? Sandra Kim brengt straffe medley!

 2. Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Schattig: Gio Kemper doet school dansen op 'Can't Stop The Feeling'!

Wetenschap & Planeet