"We moeten nu een nieuwe dynamiek ontwikkelen in de strijd tegen aids", klonk het naar aanleiding van een rapport van UNAIDS, het programma van de Verenigde Naties dat de wereldwijde reactie op de hiv/aidsepidemie moet coördineren.
Volledig scherm
"We moeten nu een nieuwe dynamiek ontwikkelen in de strijd tegen aids", klonk het naar aanleiding van een rapport van UNAIDS, het programma van de Verenigde Naties dat de wereldwijde reactie op de hiv/aidsepidemie moet coördineren. © AP

VN hoopt dat coronapandemie leidt tot nieuwe dynamiek in strijd tegen hiv/aids

De strijd tegen de coronapandemie moet ook aanleiding zijn voor extra wereldwijde inspanningen om hiv-infecties en aids te verslaan. Dat zegt Winnie Byanyima, die aan het hoofd staat van het VN-programma voor de strijd tegen aids.

  1. Voormalig ‘Big Brother’-kandidaat Kenny doorbreekt al jaren het taboe rond hiv: “Mijn moeder moest het via de pers vernemen”
    PREMIUM
    Showbizz

    Voormalig ‘Big Bro­ther’-kandidaat Kenny doorbreekt al jaren het taboe rond hiv: “Mijn moeder moest het via de pers vernemen”

    Kenny Van Hole (40) stapte 15 jaar geleden het Big Brother-huis in met een erg ongewone boodschap voor zijn medebewoners: ik ben hiv-positief. “Ik behoorde niet tot de groepen die meestal aan hiv worden gelinkt: Afrikanen, druggebruikers en homoseksuelen”, blikt Kenny terug op zijn avontuur. Hij vertelt over zijn diagnose, de medische vooruitgang, hoe het virus zijn relatie en kinderwens beïnvloedt en het taboe dat nog steeds bestaat. “Ik ben er zeker van dat er in de showbizz personen met hiv zijn, maar ik zit nog altijd te wachten op de eerste die ervoor uitkomt.”

Wetenschap & Planeet