Corona vaccin
Volledig scherm
PREMIUM
Corona vaccin © Getty Images

Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”

De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. “Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer”.

100 reacties

 • Yolande MARIS

  3 weken geleden
  Het virus verdwijnt niet ,maar ik hoop dat deze dictatuur verdwijnt.Dat we in de pure zitten hebben we enkel te danken aan de EU .De opgelegde besparingen zijn de reden dat de zorg is afgebouwd.En wat doen onze politici,ze besparen verder op de zorg om de onrealistische klimaat doelstellingen opgelegd door de EU te verwezenlijken.
 • Patrick Van Londersele

  1 maand geleden
  Vaccinatie verplicht maken en of 10€ krijgen per prik zoals in de VS.. Is de enige optie !
 • Jan Vanden Bossche

  1 maand geleden
  @Alain Maes, als je de RNA ontwikkelde vaccins van Moderna en Pfizer bedoeld, die zijn niet experimenteel, het is wel de eerste keer dat ze op zulke schaal gebruikt worden. Maar goed, vraag dan het vaccin van Johnson&Johnson. Slechts 1 prik nodig en het is ontwikkeld op de oude manier, dezelfde als ontwikkeld door Pasteur en Koch, meer dan 100 jaar geleden. Dus niet 'experimenteel'. En wat is nu je excuus?
 • Peter VanVossen

  2 maanden geleden
  Wat nodig is, is een universele en eenduidige manier van het meten van de weerstand tegen dit virus. En dat is dus niet het aantal prikken! Voor lengte hebben ze de meter, voor temperatuur is er Celcius; maar wat is nu de eenheid van immuniteit?? Het aantal vaccinaties? Waanzin! Er is al jarenlang een prima meeteenheid, namelijk de hoeveelheid antistoffen in het bloed! Een simpele bloedtest met de dag erna het resultaat: op een schaal van 1 tot 1000. 2 maandelijks meten is voldoende!
 • Etienne Van de Velde

  2 maanden geleden
  In Vlaanderen willen ze geen coronapas maar ze willen wel iedereen een boostervaccin laten inspuiten! Als ze het vaccin nu al niet verplichten voor iedereen moet ik het ook niet. Zolang ze vele mensen in België ongestraft, ongevaccineerd als parasieten laten rondlopen waarom zou ik mij dan nog verplicht moeten voelen? De ongevaccineerden willen teren op degene die wel hun plicht vervullen en nadien moeten we de klinieken nog vrijhouden voor hen, wie begrijpt de politiek nog??
 1. Vandenbroucke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevaccineerd worden”
  Play

  Vandenbrou­c­ke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevacci­neerd worden”

  Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, wordt de inenting van kinderen van vijf tot elf jaar tegen het coronavirus in januari ingepland in de vaccinatiecampagne. Dat zei hij vanmiddag aan ‘Villa Politica’. Voor een formele beslissing is het echter nog wachten op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-ethiek. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zette eerder al het licht op groen.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 3. Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervaccin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier
  79

  Leraren krijgen geen voorrang bij toediening boostervac­cin. Wanneer ben jij aan de beurt? Bekijk het hier

  De ministers van Volksgezondheid zijn het eens geworden over de strategie voor het toedienen van de boosterprik aan de volledige bevolking. De uitnodigingen worden al in de komende dagen verstuurd, op basis van de tijd die verstreken is sinds de eerste vaccinatiecyclus en de leeftijd van de betrokkenen. Belangrijk ook: er komen geen prioritaire groepen die voorrang krijgen op de rest van de bevolking, zoals bijvoorbeeld het onderwijzend personeel. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is teleurgesteld. “Dan organiseren we het zelf vanuit de Vlaamse regering”, zei hij aan VRT NWS.

Wetenschap & Planeet