Corona vaccin
Volledig scherm
PREMIUM
Corona vaccin © Getty Images

Vijf experts beantwoorden vijf vragen over de vierde golf: “Het virus kwijt raken? Neen. Nooit meer”

De coronacijfers blijven fors stijgen. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Is de aangekondige vierde golf daarmee begonnen? Moeten er strengere maatregelen komen? Of moeten we gewoon sneller werk maken van een boosterprik bij alle gevaccineerden? Vijf experten beantwoorden vijf prangende vragen. “Het coronavirus kwijt raken? Neen. Nooit meer”.

99 reacties

  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Het virus verdwijnt niet ,maar ik hoop dat deze dictatuur verdwijnt.Dat we in de pure zitten hebben we enkel te danken aan de EU .De opgelegde besparingen zijn de reden dat de zorg is afgebouwd.En wat doen onze politici,ze besparen verder op de zorg om de onrealistische klimaat doelstellingen opgelegd door de EU te verwezenlijken.
  • Patrick Van Londersele

    1 jaar geleden
    Vaccinatie verplicht maken en of 10€ krijgen per prik zoals in de VS.. Is de enige optie !
  • Jan Vanden Bossche

    1 jaar geleden
    @Alain Maes, als je de RNA ontwikkelde vaccins van Moderna en Pfizer bedoeld, die zijn niet experimenteel, het is wel de eerste keer dat ze op zulke schaal gebruikt worden. Maar goed, vraag dan het vaccin van Johnson&Johnson. Slechts 1 prik nodig en het is ontwikkeld op de oude manier, dezelfde als ontwikkeld door Pasteur en Koch, meer dan 100 jaar geleden. Dus niet 'experimenteel'. En wat is nu je excuus?
  • Peter VanVossen

    1 jaar geleden
    Wat nodig is, is een universele en eenduidige manier van het meten van de weerstand tegen dit virus. En dat is dus niet het aantal prikken! Voor lengte hebben ze de meter, voor temperatuur is er Celcius; maar wat is nu de eenheid van immuniteit?? Het aantal vaccinaties? Waanzin! Er is al jarenlang een prima meeteenheid, namelijk de hoeveelheid antistoffen in het bloed! Een simpele bloedtest met de dag erna het resultaat: op een schaal van 1 tot 1000. 2 maandelijks meten is voldoende!
  • Etienne Van de Velde

    1 jaar geleden
    In Vlaanderen willen ze geen coronapas maar ze willen wel iedereen een boostervaccin laten inspuiten! Als ze het vaccin nu al niet verplichten voor iedereen moet ik het ook niet. Zolang ze vele mensen in België ongestraft, ongevaccineerd als parasieten laten rondlopen waarom zou ik mij dan nog verplicht moeten voelen? De ongevaccineerden willen teren op degene die wel hun plicht vervullen en nadien moeten we de klinieken nog vrijhouden voor hen, wie begrijpt de politiek nog??
  1. Tuberculose binnenkort weer dodelijkste infectieziekte ter wereld

    Tuberculo­se binnenkort weer dodelijk­ste infectie­ziek­te ter wereld

    Tuberculose (tbc) is goed op weg om weer de dodelijkste infectieziekte ter wereld te worden. Door de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de vluchtelingenstroom verspreidt de ziekte zich opnieuw gemakkelijker. Daarvoor waarschuwt Damiaanactie, niet toevallig op wereldtuberculosedag. Uit de meest recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat het aantal diagnoses in 2021 wereldwijd met 5 procent is gestegen.
  2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
  3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.