Creative Commons (https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcode)
Volledig scherm
Creative Commons (https://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/legalcode) © Mount Sinai Beth Israel Medical Center

VIDEO. Wetenschappers ontdekken "nieuw orgaan" in ons lichaam

Wetenschappers hebben een ophefmakende ontdekking gedaan in het menselijk lichaam: een soort snelweg voor vloeistof die onder de huid en langs veel organen loopt. In een artikel in Scientific Reports noemen ze dat netwerk van vochthoudende compartimentjes samen voor het eerst een "nieuw orgaan". Ze hopen dat de ontdekking helpt begrijpen hoe kanker zich door ons lichaam verspreidt.

38 reacties

 • Bart Ockier

  3 jaar geleden
  Gezien op ‘t nieuws hoe ze dit dan aan een ‘oude, lang geleden’ opgeleide dokter dit ter bevestiging vroegen? Typisch geval van iets niet willen erkennen wat men niet zelf gevonden heeft of wist.
 • Edgard Gielis

  3 jaar geleden
  zijt u zeker toch laat in het menselijk bestaan
 • George P Martou

  3 jaar geleden
  @Mauclet : mijn zoontje van 3/4 jaar oud had zeer dikwijls serieuze oorontstekingen en dus veel antibiotica .. tot we homeopathie probeerden, oorontsteking 's morgens begonnen en 's avonds gedaan ! zonder antibiotica aub ! en niet slechts één maal !!
 • Gilles Mauclet

  3 jaar geleden
  Ik lees hier veel over alternatieve wetenschap. Er is geen alternatieve wetenschap als u kennis getest is en geaccepteert is dan is het wetenschap anders zijn het gwn leugens. Gelijk homeopathie drink u 500× verdund water
 • Gunther Sallis

  3 jaar geleden
  Je hoeft geen superwetenschapper te zijn om niet meegegaan te zijn in de snelle wartaal benadering van de geneeskundige. Met een beetje mensenkennis was je al ver geweest. Meer ter zake. Stel dat dit een toegangsweg is tot een tumor, hoe verhoud deze benaderingsweg zich dan tot bestraling, chemotherapie (injectie), of chirugie?

Wetenschap & Planeet