David van Bodegom: ‘Kom bij mij niet af met een marathon. Heb je die mensen al zien lopen? Je hoeft echt geen dokter te zijn om te zien dat zoiets niet gezond is.’
Volledig scherm
PREMIUM
David van Bodegom: ‘Kom bij mij niet af met een marathon. Heb je die mensen al zien lopen? Je hoeft echt geen dokter te zijn om te zien dat zoiets niet gezond is.’ © USA TODAY Sports

Verouderingsexpert: “Kom bij mij niet af met een marathon. Je hoeft geen dokter te zijn om te zien dat zoiets niet gezond is”

Hij neemt altijd de trap, nooit de lift. Maar vraag de Nederlandse verouderingsexpert David van Bodegom (41) niet om een marathon te lopen. “Wie te intensief sport, slijt”, stelt hij. Wat is dan zijn advies? “Minder hard werken, lekker slapen en die koekjes op het aanrecht laten staan.”

12 reacties

 • Gaston Foubert

  1 jaar geleden
  @Johannes Smikkelson ?!? Ontbijt overslaan?! Dat is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijt als een koning, middagmaal als een prins en eet 's avonds als een bedelaar. Vitaminen in de morgen zijn goud, 's middags zilver en 's avonds brons.
 • Johannes Smikkelson

  1 jaar geleden
  Kris Van Impe, intermittent fasting doet iedereen in principe. De meesten echter maar 10-12 uren. Gewoon ontbijt overslaan en je bent al beter bezig dan de gemiddelde mens.
 • Richard Tolenaars

  1 jaar geleden
  Kan niet goed zijn, en later kom je jezelf wel tegen met allerlei kwaaltjes. Gewoon rustig bewegen, een goed tempo wandelen in de bossen is veel gezonder dan marathons lopen want dan overbelast je jezelf.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Dat die goeroe het dan zelf maar eens bewijst. Ik leef liever 10 jaar minder zonder iets te moeten laten dan nog 20 jaar als een plant in het rusthuis....maarja dat laatste brengt natuurlijk geld op nietwaar...daarom is BIO ook duurder....kassa kassa en al de rest is bijzaak!!!!
 • Kris Van Impe

  1 jaar geleden
  Vast minimum 16 uur per dag en uw lichaam gaat u zeer dankbaar zijn. DE sleutel tot het langer leven. Iedere dag een grondige schrob beurt vanbinnen van alle vuiligheid en vettigheid! Doe dit eens een paar dagen en je wil nooit meer terug! Voor meer info zoek op " intermittent fasting" en zie de vele voordelen! Niet geschikt voor mensen met een chronische ziekte zoals diabetes type 1.
 1. Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaanse rechtbank
  Play

  Verdachte gaat volledig door het lint in Amerikaan­se rechtbank

 2. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

Wetenschap & Planeet