David van Bodegom: ‘Kom bij mij niet af met een marathon. Heb je die mensen al zien lopen? Je hoeft echt geen dokter te zijn om te zien dat zoiets niet gezond is.’
Volledig scherm
PREMIUM
David van Bodegom: ‘Kom bij mij niet af met een marathon. Heb je die mensen al zien lopen? Je hoeft echt geen dokter te zijn om te zien dat zoiets niet gezond is.’ © USA TODAY Sports

Verouderingsexpert: “Kom bij mij niet af met een marathon. Je hoeft geen dokter te zijn om te zien dat zoiets niet gezond is”

Hij neemt altijd de trap, nooit de lift. Maar vraag de Nederlandse verouderingsexpert David van Bodegom (41) niet om een marathon te lopen. “Wie te intensief sport, slijt”, stelt hij. Wat is dan zijn advies? “Minder hard werken, lekker slapen en die koekjes op het aanrecht laten staan.”

12 reacties

 • Gaston Foubert

  2 jaar geleden
  @Johannes Smikkelson ?!? Ontbijt overslaan?! Dat is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ontbijt als een koning, middagmaal als een prins en eet 's avonds als een bedelaar. Vitaminen in de morgen zijn goud, 's middags zilver en 's avonds brons.
 • Johannes Smikkelson

  2 jaar geleden
  Kris Van Impe, intermittent fasting doet iedereen in principe. De meesten echter maar 10-12 uren. Gewoon ontbijt overslaan en je bent al beter bezig dan de gemiddelde mens.
 • Richard Tolenaars

  2 jaar geleden
  Kan niet goed zijn, en later kom je jezelf wel tegen met allerlei kwaaltjes. Gewoon rustig bewegen, een goed tempo wandelen in de bossen is veel gezonder dan marathons lopen want dan overbelast je jezelf.
 • Wesley Kenis

  2 jaar geleden
  Dat die goeroe het dan zelf maar eens bewijst. Ik leef liever 10 jaar minder zonder iets te moeten laten dan nog 20 jaar als een plant in het rusthuis....maarja dat laatste brengt natuurlijk geld op nietwaar...daarom is BIO ook duurder....kassa kassa en al de rest is bijzaak!!!!
 • Kris Van Impe

  2 jaar geleden
  Vast minimum 16 uur per dag en uw lichaam gaat u zeer dankbaar zijn. DE sleutel tot het langer leven. Iedere dag een grondige schrob beurt vanbinnen van alle vuiligheid en vettigheid! Doe dit eens een paar dagen en je wil nooit meer terug! Voor meer info zoek op " intermittent fasting" en zie de vele voordelen! Niet geschikt voor mensen met een chronische ziekte zoals diabetes type 1.
 1. Pfizer moet Italiaan 500.000 euro nadat Parkinsonmiddel hem gokverslaafd en hyperseksueel maakte
  3

  Pfizer moet Italiaan 500.000 euro nadat Parkinson­mid­del hem gokver­slaafd en hyperseksu­eel maakte

  Pfizer is in Italië in hoger beroep veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 500.000 euro aan een 60-jarige man. In de bijsluiter van een Pfizermedicijn stond aanvankelijk geen waarschuwing over twee mogelijke bijwerkingen. De zestiger slikte het middel jarenlang, ontwikkelde een hevige gokverslaving en kreeg last van hyperseksualiteit (overmatige seksuele drang). Het hof in Milaan deelde dezelfde mening van de rechtbank in eerste aanleg, en bevestigde de inhoud van het eerste vonnis.
 2. Tijdelijke stop op vaccineren met AstraZeneca kostte fors meer levens dan potentiële bloedproblemen, volgens nieuwe studie
  19

  Tijdelijke stop op vaccineren met AstraZene­ca kostte fors meer levens dan potentiële bloedpro­ble­men, volgens nieuwe studie

  De tijdelijke stopzetting van het gebruik van het vaccin van AstraZeneca in sommige landen resulteerde in een aanzienlijk groter aantal overlijdens dan de potentiële bloedproblemen door het vaccin hadden kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift Chaos van het American Institute of Physics (AIP).
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”

Wetenschap & Planeet