REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Varianten coronavirus ontwikkelen zich in mensen met zwak immuunsysteem”

Het coronavirus profiteert mogelijk van mensen met een zwak immuunsysteem, zoals kankerpatiënten, om varianten te ontwikkelen. Dat beweren experten die daar meer en meer van overtuigd zijn. De hypothese is belangrijk, omdat varianten, zoals de Britse, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse, vaak een pak besmettelijker zijn dan hun voorgangers.

14 reacties

 • Wouter Beyen

  6 dagen geleden
  veel mensen zijn kasplantjes, een kerngezond kasplantje is vatbaarder dan een buitenplantje met snotneus. En het zal niet beteren want reclame voor sterke desinfecteringsmiddelen voor gebruik in ieder huis slaat aan. Dettol hoort thuis in dokterpraktijk of ziekenhuis, niet in de huiskamer. Mijn tandarts raadde Hextril af als mondspoelmiddel omdat het ook de goede bacteriën doodt, terwijl die zorgen dat er geen plaats is voor gevaarlijke bacteriën. Is net zo belangrijk in de keuken.
 • rik casteleyn

  1 week geleden
  De Bretoense variant die gevonden werd in Frankrijk ,daar horen we weinig van en Van Gucht kent die . De Zuid -Afrikaanse variant mogen we verwachten als er weer reizen mogelijk zijn. Een virus reist gratis mee .
 • Gino Denil

  3 weken geleden
  Er werd van in het begin al beweerd dat dit virus zich tientallen keren sneller repliceert dan normale corona virussen. Dan zou het ook normaal zijn dat er veel sneller meerdere mutaties ontstaan.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Laten we eerlijk zijn, een vaccin zal dit niet bevorderen. Griep muteert ook jaarlijks. Dit betekent dat we elk half jaar opnieuw ons moeten laten inspuiten. Nee dank u. Niet met die rommel van Astra Zenica. Het is geen eenmalige inspuiting, maar dat vertelt niemand. Universitairen wetenschapper in de familie raadt mij AZ af. Zelf hebben ze pfizer.
 • Gertie Daerden

  1 maand geleden
  Ook vaccinatie bevordert mutaties, een virus wil overleven, en doet dat via mutaties, virus zoekt dus andere wegen om het vaccin te slim af te zijn.
 1. “Braziliaanse variant kan immuniteit verschalken en is tot meer dan twee keer besmettelijker”

  “Brazili­aan­se variant kan immuniteit verschal­ken en is tot meer dan twee keer besmette­lij­ker”

  De gevreesde Braziliaanse variant P1 is naar schatting 1,4 tot 2,2 keer besmettelijker dan andere stammen van het nieuwe coronavirus. Dat blijkt uit nog niet gepubliceerde studies die gebaseerd zijn op data van de stad Manaus, waar de Braziliaanse variant eind vorig jaar uitbrak. Bij tussen de 25 en 61 op de 100 geïnfecteerde personen ging het bovendien om een herbesmetting met P1, schatten de onderzoekers.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Alerte spoorwegarbeider redt kind van aanstormende trein
  Play

  Alerte spoorwegar­bei­der redt kind van aanstormen­de trein

 2. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

Wetenschap & Planeet