AFP
Volledig scherm
© AFP

Vandenbroucke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevaccineerd worden”

Als het van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afhangt, wordt de inenting van kinderen van vijf tot elf jaar tegen het coronavirus in januari ingepland in de vaccinatiecampagne. Dat zei hij vanmiddag aan ‘Villa Politica’. Voor een formele beslissing is het echter nog wachten op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en het Comité voor Bio-ethiek. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) zette eerder al het licht op groen.

  1. Groen licht voor Pfizer-vaccin bij kinderen vanaf vijf jaar: krijgen jonge kinderen hetzelfde vaccin als volwassen? Moeten ouders toestemming geven?

    Groen licht voor Pfi­zer-vac­cin bij kinderen vanaf vijf jaar: krijgen jonge kinderen hetzelfde vaccin als volwassen? Moeten ouders toestem­ming geven?

    Het geneesmiddelencomité van het Europees geneesmiddelenagentschap EMA heeft het licht op groen gezet voor het coronavaccin van Pfizer-BioNTech voor kinderen van vijf tot elf jaar. Dat deelt het EMA mee. Dat betekent dat lagereschoolkinderen ook in ons land binnenkort een prik kunnen krijgen. Krijgen zij hetzelfde vaccin als volwassenen? En kan dit zonder toestemming van de ouders?